cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Ha mort Francisco Ibáñez, creador del còmic 'Mortadel·lo i Filemó', als 87 anys a Barcelona, la seva ciutat natal

El dibuixant i escriptor d'historietes, Francisco Ibáñez, creador del còmic 'Mortadel·lo i Filemó', ha mort aquest dissabte matí als 87 anys a Barcelona, la seva ciutat natal.

La seva actual editorial ha lamentat la seva mort i ha reivindicat Ibáñez com «la figura més important del còmic espanyol».

«Ens deixa l'enorme llegat de la seva lucidesa, sentit de l'humor i més de 50.000 pàgines amb personatges memorables que han fet feliços a un gran nombre de lectors», ha afegit l'editorial.

Ibáñez (Barcelona 1936) va publicar la primera historieta de 'Mortadel·lo i Filemó' el 20 de gener de 1958 a la revista 'Pulgarcito', i dècades després del seu èxit varen arribar les seves adaptacions a la televisió i cinema.

Reconeixements

També va publicar altres sèries d'historietes reconegudes, com 'La familia Trapisonda', '13, Rue del Percebe', 'El botones Sacarino', 'Rompetechos' i 'Pepe Gotera y Otilio'.

El 1994 va guanyar el Gran Premi del Saló Internacional del Còmic en reconeixement a la seva obra; el 2002 se li va concedir la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles arts, i el 2021, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
La indigencia mental sacando a pasear a Franco en el obituario de un dibujante.
Háztelo mirar, Vero.
Valoració:-3menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
Es darrers anys, a entrevistes que li feien, ell lamentava no haver pogut trobar cap ninotaire que agafàs ses regnes des seus personatges, si més no d’en Mortadel·lo i en Filemó, i els continuàs. Em consta que a França s’ha fet amb n’Astèrix i n’Obèlix. De veritat no hi ha ningú que tenga coratge i vocació de continuar-los, encara que hagin de ser dos, un es guions i s’altre es dibuixos?
Valoració:4menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
Un gran professional que ens acolorí la nostra imaginació, immersa en la grisor de la dictadura feixista. Gràcies per la teva sensibilitat i d.e.p.
Valoració:5menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
D.E.P. sempre estarà a la memòria de la meva infantesa.
Valoració:15menosmas
Per De Asprer, fa dervers d'un any
Gracies geni!
Valoració:9menosmas
Per Xx (ver), fa dervers d'un any
Pel gran dibuixant que va ser i que ens enfolcí nostra juventut immersa en les mancances del feixisme franquista. Descansa en pau. Vas fer una molt bona feina.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente