cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Els concursants del PopRock 2023 poden presentar les propostes musicals fins el 16 de juliol

215421
Bilo, guanyadors de l'any passat

L’Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma ha informar de les principals dates del PopRock 2023. El concurs que arriba a la IV tornarà a servir d’aparador de les propostes musicals més destacades tant de la ciutat com de la resta de l’illa de Mallorca.

El PopRock és un concurs que es va celebrar en els primers anys de democràcia a Palma fins que l’Àrea de Cultura encapçalada pel tinent de batle Antoni Noguera el va recuperar l’any 2020. En aquest sentit, Noguera ha explicat amb «la consolidació del concurs deixam per la ciutat un esdeveniment musical de primer ordre per a grups referents a nivell estatal».

Així, els concursants poden presentar propostes musical fins el 16 de juliol; les semifinals seran el 16 i 17 de setembre; i la final, el 30 de setembre.

Requisits, característiques dels participants i condicions tècniques

Per a participar en el Concurs cal inscriure-s’hi, i ho poden fer tots els grups o solistes de música de qualsevol estil, amb els requisits i les característiques següents:

a. Poden participar en el Concurs els grups, si tots els seus membres tenen 18 anys o més en el moment de la inscripció i un d’aquests està establert a les Illes Balears, o els solistes que també compleixin aquest requisit d’edat i també estiguin establerts a les Illes Balears.

b. Cada grup o solista ha de presentar dues propostes musicals en format de cançó, que ha de ser original pel que fa a lletra i música, cada una de les quals no pot durar més de 6 minuts. L’organització pot demanar que es demostri l’autoria de la proposta musical presentada.

c. Els dos temes presentats a la fase de preselecció sempre han de formar part del repertori que interpretin a les diferents fases del concurs, semifinal i final.

d. Els grups o solistes que es presentin al Concurs han de comptar amb un nombre de temes suficient per a poder realitzar un concert de entre 15 i 20 minuts.

e. Els participants han de garantir que són titulars legítims dels drets de la interpretació i autoria dels temes presentats i cedir-los a l’Ajuntament de Palma, Regidoria de Cultura i Benestar Social, perquè els pugui reproduir a través dels mitjans de comunicació propis o col·laboradors, sense finalitat comercial o lucrativa, i eximeix aquesta entitat de qualsevol responsabilitat o reclamació de tercers.

f. Els participants, en presentar els temes, autoritzen la seva reproducció pública en mitjans de comunicació en general, i en particular als col·laboradors del Concurs, sempre amb l’objectiu de promoció del Concurs i l’artista inscrit.

g. No poden presentar-se de nou els guanyadors de premis principals d’edicions anteriors d’aquest Concurs.

Al PopRock de l’any 2022 varen participar un total de 134 grups

El concurs de l'any passat va tenir dues semifinals dels primers 16 grups seleccionats per un jurat d’experts, a més de la final que es celebrà el 24 de setembre, on tocaren els 6 grups finalistes. Tots els concerts se celebraren a Ses Voltes amb entrada lliure i gratuïta i gran èxit d’assistència

La banda guanyadora va ser Bilo, formada per Driss Stadig (guitarra i veu), Marc Mas (bateria i veu), Sebastian Bass (baix), Víctor Ariza (teclats) i Tomi Solbas (guitarra, teclats i veu). També cal recordar els guanyadors de les dues primeres edicons, Sofia a l’edició del 2020 i Amulet a l’edició de 2021.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.