cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

L'adeu al mestre lusità

Perfecto Cuadrado imparteix la seva darrera classe a la UIB. Alumnes, professors i amics li reten un sentit homenatge

Molta emoció i companyonia. Després de tota una vida dedicada al coneixement i la docència, Perfecto E. Cuadrado, catedràtic de Literatura Portuguesa de la Universitat de les Illes Balears (UIB), va impartir aquest dijous la seva darrera classe.

Però va ser una classe molt especial. A més dels seus alumnes, quan Perfecto va entrar a l'Aula 1 de l'Edifici Ramon Llull, hi va trobar nombrosos exalumnes, companys i amics que li volien retre un sentit homenatge. Entre els presents hi havia Miquel Deyà, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, i Maria Magdalena Brotons, vicerectora de Projecció Cultural.

La professora Lourdes Pereira va ser l'encarregada de preparar la sorpresa per a un dels professors més estimats de la Facultat. Els assistents agraïren a Perfecto la feina feta durant tants anys i alguns, com el poeta Ponç Pons, evocaren els seus anys d'aprenentatge amb el mestre de literatura lusitana.

Perfecto contà anècdotes dels seus anys de docència i estudi i instà els presents a viure la vida amb els «ulls oberts dels nins». Visiblement emocionat, dona les gràcies a tots els presents.

Tot i deixar d'impartir docència, Perfecto Cuadrado continuarà vinculat a la UIB com a investigador col·laborador i a la Càtedra Mário Cesariny. Amb tot, el mestre lusità diu adeu a les classes després d'haver format centenars d'estudiats de lletres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.