muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

El llegat del músic i filantrop Josep Balaguer s'exposa al Casal Balaguer de Palma

El llegat del músic i filantrop Josep Balaguer i Vallès (Inca, 1869 - Palma, 1951) s'exposa al Casal Balaguer en un recull de panells i documents que mostren els diferents vessants de l'artista.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, la directora general de Cultura i Comunitat, Tina Codina i el director general de Promoció i Difusió Cultural, Marcos Augusto Lladó, han assistit aquest dijous a la presentació de l'exposició. A l'acte també han estat presents la coordinadora de l'exposició i responsable de l'espai, Isabel Pérez i les comissàries Aránzazu Miró i Mireia Rosa Ferriol.

Dins l'exposició destaca la compra i col·locació de l'orgue Walcker dins la sala de música del casal palmesà, un edifici que Balaguer va comprar juntament amb les seves germanes i que deixà com a herència a l'Ajuntament de Palma l'any 1951 perquè fos la seu del Cercle de Belles Arts.

Balaguer i Vallès

Es formà inicialment com a músic, i va destacar també com a empresari, a més de filantrop. Fou pianista, acompanyant i secretari personal del prestigiós cantant d'òpera Uetam (Francisco Mateu i Nicolau), a més de director d'orquestra i propietari de la botiga d'instruments musicals Antigua Casa Banqué. També fou col·leccionista i un important mecenes de les arts.

Ca seva fou el cau, a través del Cercle de Belles Arts, de la formació de l'Orquestra Simfònica de Mallorca. Josep Balaguer en fou el promotor i preparador, fins a entregar la batuta al coreà Eaktay-Ahn, que la dirigí de 1946 a 1959.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.