cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

La música floreix amb els tres primers concerts del Cicle de Primavera de l’Espai Mallorca

Les noves veus illenques han trobat espai en la programació musical de Barcelona. FADES, Aina Tramullas i Pitxorines han estat les tres propostes encarregades d’encetar el Cicle de Concerts de Primavera que se celebra els mesos de maig i juny entre l’Espai Mallorca i la Casa de Menorca, sales gestionades des de l’Associació Crits i Renou per les Illes Balears. Aquest cap de setmana, més d’un centenar de persones han assistit a les diferents cites.

La primera edició s’ha centrat en el gènere musical, promocionant els joves músics de les Balears cedint-los la possibilitat de presentar la seva proposta a Barcelona. L’associació considera que la joventut és mostra de com la música a les Illes és viva, mostra d’originalitat i qualitat. Partint d’aquest punt, la bateria de concerts del cicle serà tan eclèctica com ho és el panorama musical illenc, ja que de cada vegada és més habitual identificar mescla o traces de diferents gèneres en els conjunts musicals; de revisions del cançoner popular, a música d’autor o propostes que juguen amb l’autotune.

Noves corrents

FADES ha encetat el cicle presentant ‘Amigues i autotune’, nom del que serà el primer àlbum. Una proposta de pop innovadora, acompanyada d’un espectacle que no deixarà ningú indiferent.

Xisk és una de les altres propostes més innovadores i impactants. En aquest cas, serà l’encarregada de tancar la programació, divendres 9 de juny a l’Espai, presentant el disc ‘Nòmada de tot’ (2022). Han definit la seva música com a hip-hop poper, tot i que ella defensa que el projecte té, principalment, la voluntat d’entendre i gestionar emocions, fent música amb amics.

Ses Bísties de Mongofre oferiran temes replets de folk i rumba catalana acompanyant-se de diferents estils urbans, dissabte 27 de maig a la Casa de Menorca. Els menorquins presentaran ‘A Borinar!’ (2022).

Tradició persistent

El recentíssim conjunt Pitxorines ha pujat a la palestra de la Casa de Menorca per oferir arranjaments originals del cançoner popular de Mallorca girat i regirat. La proposta ve de la mà d’Aina Tramullas, Maria Adrover, Rosa Garcias, Sinéad Cormican, Carmela Cristos, Sílvia Rechac, Masé Jara, Bel Miquel i Maria Antònia Gili.

En la mateixa línia, el nou duet Cíl·lia, format per Francina Amengual i Júlia Vaquer, es desplaçarà dissabte 3 de juny a l’Espai Mallorca, per presentar la seva perspectiva personal de la música tradicional, amb arranjaments originals de temes populars.

Música d’autor

Tramullas, Premi Enderrock de la Música Balear 2022 per votació popular a millor artista revelació, ha repetit sobre l’escenari de la Casa de Menorca per presentar, acompanyada de la seva banda, el seu primer EP ‘Per poder-te cantar’ (2022), dissabte 13 de maig.

MDMAR, una de les noves veus mallorquines de projecció internacional, serà divendres 26 de maig a l’Espai Mallorca. Tocarà les cançons del seu darrer llarga durada, ‘Better Life’ (2022), en què s’ha pogut sentir acompanyada d’artistes com L.A. o Cooza.

En el cicle s’hi trobarà també Roger Pistola, un dels cantautors més sòlids del panorama musical en català i de Mallorca, dijous 1r de juny a l'Espai Mallorca. Amb una dilatada trajectòria musical, tot i la seva joventut, durà a Barcelona els temes de ‘Jutipiris’ (2022), el seu cinquè i últim treball musical, després del ben rebut ‘Quart creixent’ (2020).

Entrades

El preu de les entrades serà de tres euros per a socis de l’associació i cinc euros l’entrada general. Es podran comprar a través de la plataforma TiquetIB.

Calendari i horaris:

- MDMar: 26 de maig 20 h - Espai Mallorca (Plaça Vicenç Martorell, 1) - Ses Bísties de Mongofre: 27 de maig 20 h - Casa de Menorca (C/ de la Diputació, 215) - Roger Pistola: 1 juny 20.30 h - Espai Mallorca

- Cíl·lia: 3 de juny 20 h - Espai Mallorca

- Xisk: 9 de juny 20.30 h - Espai Mallorca

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.