cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

L'OCB d'Inca atorga els Premis de Maig 2023

Un any més, l'Obra Cultural Balear (OCB) d'Inca concedeix els tradicionals Premis de Maig, que enguany arriben a la XXIV edició.

L’esdeveniment es farà el divendres 5 de maig a les 19.30 hores a la sala petita del Teatre Principal d'Inca. Presentarà l'acte Bàrbara Dalià.

L'any 1998, la Delegació de l’OCB d'Inca instaurà els Premis de Maig amb la finalitat de reconèixer i estimular els mèrits d’entitats, institucions o persones que dins el seu àmbit fan feina per a afavorir l'ús normal de la nostra llengua, i per promoure la cultura. En aquella ocasió l’OCB d'Inca lliurà els premis Berenguer d’Anoia i Miquel Duran i Saurina.

En els anys posteriors la llista de premis ha anat creixent així com també la de les persones i entitats que, per les seves aportacions, iniciatives i lluites es fan mereixedores dels guardons que l'OCB atorga.

Els guardons concedits enguany pel jurat són:

PREMI BERENQUER D’ANOIA: CEIP Llevant

Destinat a premiar persones o entitats que hagin contribuït a la dinamització sociocultural de la ciutat d'Inca.

PREMI MIQUEL DURAN I SAURINA: Programa Téntol d'IB3

Destinat a persones o entitats que s'hagin distingit per la seva contribució a la normalització lingüística dins el món de la comunicació.

PREMI FRA MIQUEL COLOM, T.O.R.: Amadeu Corbera (etnomusicòleg) i Tomeu Moll-Mas (músic contemporani)

Destinat a aquelles persones o entitats que s’hagin destacat en la recerca i/o difusió de la nostra cultura dins un determinat àmbit social o de coneixements.

PREMI PAU CASESNOVES: Joan Guasp (escriptor)

Destinat a aquelles persones que han contribuït a la reivindicació o a la promoció de les nostres senyes d’identitat.

PREMI MOSSÈN PERE JOAN LLABRÉS: Llorenç Gelabert Gual (músic i pedagog)

Destinat a persones o entitats que han destacat per la seva contribució a l’estudi, la conservació o la promoció del patrimoni arqueològic, artístic o cultural de Mallorca.

PREMI MARIA MERCÈ PUIG I VIÑETA: Esperança Ramis (Plandolit)

Destinat a una dona o grup de dones que hagin contribuït des de qualsevol àmbit a la promoció de la nostra llengua, cultura o identitat.

PREMI D’HONOR DE L’OBRA CULTURAL BALEAR D’INCA: Pere Pascual Gual a títol pòstum

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.