algo de nubes
  • Màx: 11.84°
  • Mín: 7.77°
11°

Presenten el còmic 'Les Kellys, col·lectiu en lluita pels drets de les dones'

Aquest divendres, Dia del Còmic, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha presentat el còmic 'Les Kellys, col·lectiu en lluita pels drets de les dones'. A l’acte la presidenta Cladera ha destacat el paper de les cambreres de pis. «Heu estat imprescindibles perquè funcioni el motor de l’economia de Mallorca. Sense vosaltres els hotels s’haurien aturat. Sou un exemple i un referent de la lluita contra la precarietat laboral», ha dit.

La presidenta ha recordat que gràcies a la lluita d’aquestes dones l'actual Llei de Turisme «dignifica les seves condicions laborals i el Ministeri de Treball ha inclòs les malalties de les cambreres de pis en braços i mans com a malalties professionals, així com també ha remarcat que el nou conveni d’hostaleria de les Illes Balears beneficia aquestes treballadores».

La presidenta ha expressat que la lluita d’aquestes dones va més enllà de l’àmbit laboral. «És també una reivindicació que ens arriba a totes les dones, parla de com s’ha valorat el paper de la dona dins l’àmbit domèstic i com ha esta poc valorada la dedicació a les tasques de neteja que ha estat i encara recau majoritàriament sobre les dones», ha assegurat Cladera.

El còmic ha estat coordinat per la Direcció insular d’Igualtat i Diversitat i s’ha dut a terme per la dibuixant Blanca Jaume i l’artista i guionista Laura Marte. La directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, ha destacat que el còmic «s’ha fet amb la participació directa de les Kellys, fins i tot han corregit les expressions o la forma de parlar perquè siguin idèntiques a les que elles utilitzen».

A la presentació, que ha tengut lloc en el Caixafòrum, també hi ha participat Maria Bonnín, cambrera de pis que va formar part de les primeres reivindicacions d’aquestes treballadores i Sara García, representant de les Kellys. A l’acte també han assistit el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora i el conseller de Presidència, Javier de Juan.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.