algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

TotSuma, la plataforma catalana de finançament col·lectiu, celebra el seu desè aniversari

Aquest dissabte 18 de març la plataforma catalana de finançament col·lectiu, TotSuma, celebra deu anys des de la seva creació. L’eina, impulsada per l’associació Xarxa Digital Catalana (XADICA), va néixer amb la voluntat d’ajudar a aconseguir fons a projectes de la societat civil catalana.

Durant aquests deu anys de trajectòria de micromecenatge, TotSuma considera haver assolit amb èxit l'objectiu proposat. Així, segons afirmen, aquesta primera dècada la plataforma ha ajudat més de 300 projectes a finançar-se, la qual cosa implica un total de 37.636 aportacions i 1.450.775 euros recaptats.

La plataforma està al servei de projectes culturals, socials, empresarials, lingüístics,
educatius, polítics i institucionals, entre d’altres, que tenen, segons l'entitat, el denominador comú de «la voluntat de progrés i sobirania pel país i la seva llengua i cultura». Entre els projectes finançats, destaca la reobertura de la causa Helena Jubany o la cobertura dels costos de les encausades pel 8M a Manresa, així com diferents projectes artístics d'autors emergents, també a les Illes Balears.

«Celebrem aquests 10 anys i seguim amb la mirada posada en continuar treballant
per finançar projectes catalans durant moltes dècades més», afirma un dels
impulsors de TotSuma i president de XADICA, Joan Camp. Fent balanç d'aquests primers deu anys d'història, ha considerat que «a la plataforma encara li queda un llarg recorregut acompanyant projectes del país».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.