cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.15°

El Centre Internacional de Fotografia Toni Catany obre les portes al públic amb dues exposicions

Finalment, i després de molts anys de lluita, el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, obra de l'arquitecte Josep Lluís Mateo i situat a l'espai que ocupaven les cases de Toni Catany i de Tomàs Monserrat, obrirà el 19 de març amb una jornada de portes obertes, de 10 a 14 hores. Les portes obertes continuaran fins al pròxim mes d'octubre i s'hi podran veure les exposicions 'Transferències' i 'Michael Kenna-Toni Catany / Confluències'.

'Transferències'

Tal com han explicat des del Centre, el concepte de 'Transferències' descriu el pas d'una imatge o d'un objecte d'un context a un altre. Els fenòmens derivats dels desplaçaments de les obres i de les idees amplien els punts de vista i multipliquen els registres de significació.

Així, les transferències que es teixeixen entre l'obra de Toni Catany i altres disciplines «esdevenen un terreny enormement fructífer de relacions, de maneres de transmetre, de crear novament, de traduir i d'interpretar».

Música, fotografia, dansa, arquitectura, cinema, pintura, escultura, poesia es troben i «ens permeten realitzar connexions, encreuaments, diàlegs, confrontacions». El Centre vol fomentar aquest intercanvi entre creadors i disciplines i s'ofereix com a camp d'acció per a tota mena d'interaccions i de processos de transformació de la mirada i de la sensibilitat.

'Michael Kenna-Toni Catany / Confluències'

Estirant el fil del concepte de transferències, el Centre presenta la seva primera gran exposició, en què l'obra del fotògraf anglès i la del llucmajorer dialoguen al voltant de sis eixos temàtics: la natura morta, les estàtues, el nu, el sud-est asiàtic, Mallorca i Venècia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.