algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Antònia Vicens reivindica «recuperar la llengua i la identitat sense renunciar a ser universals»

TOMÁS MOYÀ-EUROPA PRESS

L'escriptora Antònia Vicens, que aquest dimarts ha estat reconeguda amb la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma, ha reivindicat «recuperar la llengua i la identitat sense renunciar a ser universals».

Antònia Vicens s'ha pronunciat així en l'acte de lliurament de les Medalles d'Or de la Comunitat Autònoma i els Premis Ramon Llull, celebrat a l'edifici de la Llotja de Palma, en nom de tots els premiats.

En el discurs, l'escriptora ha tengut paraules per a tots els que aquest dimarts han estat guardonats perquè, segons ha dit, «ells són els que representen el tarannà del poble balear».

A més, ha tengut una menció especial per al filòleg, poeta i polític Joan Francesc Casasnovas, reconegut amb un dels Premis Ramon Llull, que va morir l'any passat. També, per al director de cinema, guardonat amb la Medalla d'Or, a títol pòstum, Agustí Villaronga.

Antònia Vicens ha al·ludit així mateix, durant la seva intervenció, al 40è aniversari de l'Estatut d'Autonomia, l'aprovació del qual l'any 1983 va representar «la llum» després d'«anys d'hiverns foscos».

Si bé, ha apuntat la reconeguda amb la Medalla d'Or, també va suposar l'arribada de turistes a qui la ciutadania «idolatrava, afanyant-se a aprendre els seus idiomes, perquè portaven la riquesa i la modernització» i, també, «a vendre'ls les terres i parts de la seva ànima, deixant de banda la llengua i identitat pròpia».

«Això», ha precisat Antònia Vicens, «encara passa avui amb algunes persones, que ja sigui per desconeixement o malvolença, creen confusió o conflicte, en aquest sentit».

Per això, ha considerat que el Dia de les Illes Balears ha de ser «un punt de partida inflexible per recuperar l'orgull de ser de les Illes, a través de la llengua i la identitat pròpia». «Sense renunciar a ser universals i a caminar cap al progrés», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa dervers d'un any
Una veu assenyada!
Valoració:1menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
No és manco universal qui parla català que qui parla castellà o anglès
Valoració:9menosmas
Per Bi lingue, fa dervers d'un any
Recuperar? La gent parla lliurement la llengua que vol
Valoració:-9menosmas
Per Costafreda, fa dervers d'un any
Molt bé ! Per a reivindicar-nos com un país europeu amb llengua pròpia, amb més de 10 milions de catalanoparlants.
Per tant cal oficialitzar, protegir i divulgar aquesta riquesa nostra, que alguns veïns voldrien anihilar, però que no ho aconseguiran.
Valoració:11menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
¡Ah, "recuperar la lengua"! En fin, y, ¿por qué no? recuperemos el arameo, el mozárabe y otras lenguas que la rueda de la historia, por la lógica de la evolución, ha ido dejando en el camino. Algunos lunáticos quieren que en Asturias se enseñe y se hable por todo el mundo el bable. Demencial. Que antiguos y retrógrados que son algunos.
Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente