cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El Parlament aprova una PNL per a garantir la igualtat de gènere en les manifestacions artístiques

La Comissió de Cultura del Parlament ha aprovat aquest dijous una proposició no de llei, impulsada pels grups parlamentaris que conformen l'equip de govern, relativa a la igualtat en les manifestacions artístiques. La mosició comptà amb el suport del grup Mixt, l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PP.

El primer punt de la PNL insta el govern a posar en funcionament «com més aviat millor» l'Observatori de la Cultura de les Illes Balears, un organisme que haurà de vetllar pel compliment dels principis bàsics en el món de la cultura. L'Observatori comptarà amb funcions de participació i consultives per part dels representants del Govern de les Illes Balears, els consells insulars, la FELIB, la Universitat de les Illes Balears i aquells agents sectorials que es considerin pertinents.

En concret, el Parlament ha decidit assignar a l'Observatori l'elaboració d'un informe sobre la igualtat de gènere en totes les manifestacions culturals que es duguin a terme en les Illes Balears, tant en les estructures organitzatives com en la programació cultural. L'objectiu d'aquest informe hauria de servir per a, en cas de detectar desigualtats en qualcun dels àmbits estudiats, elaborar una planificació estratègica que la corregesqui.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa dervers d'un any
Fart.
Tota la vida lluitant per la igualtat entre les persones per acabar en la més absoluta de les banalitzacions.
Valoració:5menosmas
Per Femellistes, fa dervers d'un any
Quines pardalades.
Valoració:4menosmas
Per Joanet, fa dervers d'un any
¿I això què vol dir? ¿Que a una coral hi haurà d'haver tants d'homes com de dones? ¿Que a una obra de teatre hi haurà d'haver el mateix nombre d'actors que d'actrius? ¿Que a una exposició d'obres d'art n'hi haurà d'haver tantes d'homes com de dones? ¿Que a totes les activitats artístiques dirigides hi haurà d'haver un director i una directora? ¿O que el públic que hi assiteixi hagi de ser paritari entre homes i dones? ¿Què s'entén per "igualtat de gènere" en l'art? ¿No se'n fa ja un gra massa. de tot això de la "igualtat de gènere"? ¿No són ganes de ficar-se en l'activitat lliure i creadora de la gent, que és l'art? ¿Per què no feis una llei que digui que totes les persones tenen els mateixos drets i les mateixes obligacions, homes i dones, i per tant no hi pot haver gent molt rica i gent molt pobra, sinó que tothom ha de ser igual de ric? Si es pogués complir, seria la llei ideal, i no aquests passatemps que us inventau per a justificar el (bon) sou que teniu.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente