muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

FilminCAT, La Bressola i VilaWeb són els tres finalistes de la desena edició dels Premis Martí Gasull i Roig

208649

Des d'aquest dimarts, 10 de gener, queda obert el període de votació popular per escollir el guanyador de la desena edició dels Premis Martí Gasull i Roig de Plataforma per la Llengua. Els tres finalistes són la plataforma audiovisual FilminCAT, la xarxa d'escoles cooperatives La Bressola i el diari digital VilaWeb.

Després que el jurat deliberes entre 318 propostes, s'ha iniciat el termini per votar l'entitat que hagi destacat en la defensa o la promoció de la llengua catalana. L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc el dilluns 20 de febrer al Palau de la Música de Barcelona. Pel que fa a la trajectòria dels finalistes del 2023, la Plataforma en destaca:

  1. FilminCAT: És l'exemple de les potencialitats que el català té en el sector cinematogràfic a demanda, un dels nous hàbits d'oci i consum que avui es troba en ple creixement. Aquest paper capdavanter en l'audiovisual en català va ser reconegut el 2021 amb el Premi Nacional de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.
  2. La Bressola: La xarxa d'escoles associatives La Bressola és un exemple de constància i visió de futur pel que fa al català a la Catalunya del Nord. Amb més de quaranta anys d'història, el sistema d'immersió lingüística és el tret definidor del caràcter i el compromís dels seus centres educatius.
  3. VilaWeb: Primer diari digital en llengua catalana, és un portal informatiu que té com a marc de referència el conjunt dels territoris del domini lingüístic català. Exemple de rigor i compromís amb la professió periodística, el portal té una sensibilitat especial per aquelles qüestions relacionades amb l'ús social del català.

En aquesta cerimònia també es lliurarà el nou Premi a la Innovació i el Premi Especial del Jurat:

  • El nou Premi a la Innovació té una dotació de 2.000 euros i vol reconèixer «projectes transformadors que suposin un revulsiu per a la llengua catalana en el context actual».
  • El Premi Especial del Jurat és de caràcter honorífic i distingeix una persona amb una trajectòria acreditada en la defensa de la llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dubto, fa dervers d'un any
Tinc dubtes sobre si votar a Vila Web o a La Bressola.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente