nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
17°

Enguany, per primera vegada, una dona al primer ball dels dimonis de Manacor: «La festa no podia restar més anys d’esquena a la igualtat»

208303

El Patronat de Sant Antoni, l'Assemblea Antipatriarcal de Manacor i l'Ajuntament de Manacor han emès un comunicat aquest dilluns en relació a la incorporació de les dones a les festes de Sant Antoni d'enguany.

Així, han comunicat conjuntament que aquest 2023, per primera vegada, ballarà una dona amb la colla de dimonis el dia del primer ball, que tendrà lloc el 10 de gener.

«La festa no podia restar més anys d’esquena a la igualtat. Sabem que això no garanteix la plena igualtat, però consideram que és una gran passa que inicia el canvi cap a la plena inclusió de la dona i la democratització de la festa que tots volem», han explicat.

A més, han remarcat que convident la ciutadania a «viure aquest canvi amb el màxim de naturalitat i respecte cap a la dona i la festa, tal com ja ha passat amb la resta de danses de Manacor».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Molt bé, fa dervers d'un any
A Palma, fa molts d' anys que les dones participen a les colles de dimonis i tot va bé.
De fet, jo me pensava que a totes hi havia dones i homes indiscriminadament.
Valoració:6menosmas
Per xelor, fa dervers d'un any
Estas cosas tan lógicas, deberían haber sido noticia hace 50 años, pero ahora, no. Que vaya tomando nota la Santa Madre Iglesia Católica Apostólica y Romana, que el curamen lleva mil años de retraso. Las monjas solo han servido para hacer de costureras y en último caso de la limpieza. Ja esta be, batua el mon salat.
Valoració:-1menosmas
Per Poblera, fa dervers d'un any
Tan de bo fessin el mateix a sa Pobla.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente