algo de nubes
  • Màx: 14.83°
  • Mín: 12.68°
14°

El tenor David Alegret estrena l’òpera 'L’Arxiduc' d’Antoni Parera i llibret de Carme Riera

206751

El tenor català David Alegret participa en el rol principal de la nova òpera 'L’Arxiduc', d'Antoni Parera Fons. El Teatre Principal de Palma acull aquesta producció de la Simfònica de les Balears, enriqueix amb un nou títol el repertori líric, una òpera escrita en català que el compositor i productor manacorí Antoni Parera ha concebut a partir d'una novel·la de l'escriptora mallorquina Carme Riera.

La nova òpera està escrita sobre la vida de l'arxiduc Lluís Salvador, l'aristòcrata austríac que en el darrer terç del segle XIX i la primera dècada del segle XX va viure a Mallorca. Fruit de la seva activitat d'aquells anys és la magna obra 'Die Balearen', una obra cabdal per a conèixer la societat, l'economia i la vida de les Illes Balears en aquella època i que, avui dia, continua sent tot un referent pels estudiosos i historiadors.

'L'Arxiduc' comptarà en el podi amb Pablo Mielgo, titular de la formació orquestral, així com amb Paco Azorín com regista. A part de David Alegret i el baix-baríton José Antonio López –tots dos a càrrec del rol titular en diferents períodes de la seva vida– el repartiment l'encapçalen la mezzo María José Montiel, la soprano María José Moreno o el baríton Joan Martín-Royo.

L'estrena mundial tendrà lloc els pròxims dies, divendres 25 i diumenge 27 de novembre a les 20.00 hores al Teatre Principal de Palma.

David Alegret, considerat un dels millors tenors líric-lleugers de l'actualitat

Alegret està desenvolupant una carrera amb la qual ha aconseguit debutar en diversos dels escenaris europeus més emblemàtics com el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Real de Madrid, l'Opera de Zürich, la Wiener Staatsoper, la Bayerische Staatsoper o la Hamburgische Staatsoper entre altres. Nascut a Barcelona, va cursar els estudis de Medicina en la Universitat de Barcelona abans de dedicar-se a la música. Va estudiar en el Conservatori Superior de Música d'aquesta ciutat amb el contratenor Xavier Torra i posteriorment en la Musik Akademie de Basilea amb el baríton Kurt Widmer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.