algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

Iguana Teatre estrena Petites Tragèdies a la Fira B

Al Teatre del Mar, aquest dissabte, 1 d'octubre, a les 22 hores, en el marc de la Fira B s'estrena, amb una única funció, 'Petites tragèdies', el nou espectacle de la companyia Iguana Teatre. La dramatúrgia i direcció són a càrrec de Pere Fullana, amb les interpretacions de Marina Nicolau, Rodo Gener i Carles Molinet.

La sinopsi d'aquesta producció teatral, a partir de l’obra d’Aleksandr Pushkin, proporcionada per Iguana Teatre és: «Petites tragèdies és un cicle de quatre obres d’un acte, l’acció del qual transcorre a l’Europa occidental en diferents èpoques. La trama de tres de les obres ('El convidat de pedra', 'El cavaller avar', 'Mozart i Salieri') es basa en les passions humanes: l’amor i l’engany, la gelosia, l’avarícia i l’enveja, que l’autor converteix en manifestacions dramàtiques.

El tema de la quarta obra, 'Festa en temps de pesta', és una catàstrofe global, que es concep com a prova o càstig, un tema que no pot ser més actual. De fet, podríem dir que Pushkin és el primer «postmodernista», fa servir lliurement qualsevol context, origina lliurement jocs literaris i enganys, i maneja les cites al seu antull. El resultat d’aquesta llibertat, la respiració lliure d’aquestes obres, és la vida que batega en cadascuna de les seves línies.

Dos-cents anys després, els textos fan l’efecte d’haver estat escrits avui i això es reflecteix a la nostra versió: ritmes moderns, música, interiors, vestuari, adaptació de les accions dramàtiques... tot perquè el públic senti que el que conten les obres pot succeir aquí i ara.»

Tot un referent en el món cultural, teatral i arts escèniques a Mallorca, les Illes Balears i que ha traspassat fronteres, Iguana Teatre és una companyia productora i distribuïdora d’espectacles constituïda a finals de 1985. El seu principal objectiu es crear espectacles dirigits a un públic majoritari, sempre dins la perspectiva d’oferir un teatre de qualitat en el qual conflueixin diferents manifestacions artístiques, recuperant clàssics propis i universals amb una concepció moderna, així com la investigació contínua de noves línies teatrals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.