algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Sus al 27è Festival de Música Clàssica d’Hivern

Arriba una nova edició, la 27a ja, del festival mallorquí de música clàssica de primer nivell: el Festival de Música Clàssica d’Hivern d’Euroclàssics. Un festival que, any rere any, programa les millors propostes del moment amb cantants i músics de les Illes Balears i d’arreu.

Amb el suport del Departament de Cultura del Consell de Mallorca, el Festival comença enguany a l’octubre amb un plat fort: Ànima de La Traviata (de Verdi) amb tast de vi a Bodegas José L. Ferrer el 1r d’octubre. Amb la participació de la soprano Núria Vilà, el tenor José Manuel Sánchez, el baríton Lluís Sintes, el pianista Francesc Blanco, amb la direcció musical de Maria Victòria Cortès i la direcció escènica de Eugenia Corbacho, Ànima de La Traviata és una de les produccions estrella d’Euroclàssics d’enguany i també es podrà gaudir el 9 d’octubre al Teatre Principal d’Inca.

La segona producció arribarà el 15 d’octubre: un recital d’òpera i sarsuela, a la Fundació Sa Nostra (Palma), amb la mezzosoprano María Luisa Corbacho, el tenor Joan Laínez i la pianista Maria Victòria Cortès. Hi interpretaran obres de G. Verdi, de R. Leoncavallo i de J. Serrano, entre d’altres. La mallorquina María Luisa Corbacho fa devers 5 anys que no actua a la seva terra. La seva agenda de la propera temporada la du a cantar al Gran Teatre del Liceu, Teatro de la Zarzuela a Madrid i Teatre de la Maestranza de Sevilla.

A continuació, el 23 d’octubre arriba la gran producció de la temporada: Carmina Burana (de Carl Orff) al Teatre Principal d’Inca, amb un repartiment excepcional, baix les directrius del director Felipe Aguirre: l’Orfeó l’Harpa d’Inca (dirigit per Margalida Aguiló); el Cor Euroclàssics; els pianistes Francesc Blanco i M. Victòria Cortès; la soprano Máriam Guerra; el tenor José Manuel Sánchez; el baríton Lluís Sintes, i l’Ensemble de percussió Euroclàssics.

Sarsuela amb el cor, aquesta és la quarta cita del Festival. Un concert amb un repertori ben especial que tendrà lloc el 5 de novembre, a la Fundació Sa Nostra (Palma), i que comptarà amb el tenor Joan Laínez, la soprano Nadia Akaârir, la pianista M. Victòria Cortès i l’Orfeó l’Harpa d’Inca (dirigit per Margalida Aguiló).

Poc després, el 13 de novembre arriba la proposta més internacional del Festival: la soprano Alexandra Lowe visitarà Mallorca, concretament actuarà a l’Església de Monti-Sion (Pollença), acompanyada pel pianista mallorquí Francesc Blanco. Lowe acaba de sortir d'un programa de feina a la Royal Opera House de Londres i té una carrera en actiu de gran importància. Ara mateix està representant un Don Giovanni a Noruega i el mes que ve canta una Elektra a Roma amb el prestigiós director Antonio Pappano. Pel desembre torna a Londres a la Royal Opera House amb la Flauta Màgica i entremig la podrem escoltar a Pollença.

La sisena i darrera producció d’aquest 27è Festival de Música Clàssica d’Hivern tendrà lloc el 16 de novembre amb el títol ‘Cantant a les poetes del 27’. Un concert de la cantant i pianista Sheila Blanco a la Sala Irineu Espectacles (Palma), amb la col·laboració del pianista Francesc Blanco. A ‘Cantant a les poetes del 27’, Blanco ha convertit en cançons una selecció de poemes de les millors autores de la Generació del 27. Acompanyant-se únicament per un piano, posa veu i ritme als versos de les poetes Carmen Comte, Ernestina de Champourcin, Conquilla Méndez, Elisabeth Mulder, Pilar de Valderrama, Margarita Ferreras, Josefina Romo Arregui i Dolores Catarinéu, interpretant una música que aprofundeix en les emocions que impregnen els seus poemaris.

Les entrades ja estan a la venda a la web d'Euroclàssics (www.euroclassics.es).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.