muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
23°

La literatura illenca conquereix Barcelona... amb banda sonora de Maria Hein

Autors i editors de les Illes Balears han tengut una important presència a la Setmana del Llibre en Català de Barcelona celebrada al Moll de la Fusta de la Capital.

A banda de la presència de llibres d'autors de les Illes a tots els estands, n'hi havia dos de dedicats íntegrament a editorials de les Balears, el de l'Institut d'Estudis Baleàrics, amb l'incombustible Sebastià Bennàssar al capdavant, i el que entre quatre editorials havien muntat a part.

El sus a la Setmana el va fer l'escriptora santanyinera i recent Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Antònia Vicens, que va fer el pregó.

Sebastià Portell hi va presentar 'Les Altures', Pere Antoni Pons, va presentar el seu nou llibre, 'Dilema d'energies' en una apassionada sessió compartida amb la presentació de 'Lliçó d'arquitectura' d'Antoni Vives.

Aina Fullana va presentar 'Els dies Bons' i Jaume C. Pons Alorda

va presentar el seu nou poemari, 'Mil súmmums' en una divertida conversa amb Xavier Graset.

Durant el dissabte 17 de setembre, dedicat a les Illes Balears, hi va haver la taula rodona amb les especialistes sobre llengua i cultura catalanes Pilar Perea i Josefina Salord que han editat textos sobre Antoni M. Alcover, Francesc de B. Moll respectivament, a les col·leccions de l’Institut Menorquí d’Estudis.

També durant el matí de dissabte es va fer la presentació de la col·lecció de llibres de Documenta Balear, 31D Poesia. El seu coordinador, Tomeu Martí, va explicar l'origen i els objectius de la col·lecció i va fer una breu presentació des títols de la mateixa: 'Retaule sutjós de la Mallorca continental' de Marcel Pich; 'Miloques i rabasses' de Clara Fiol; 'En un alè tan breu', un diàlesg amb els Proverbis de Joan Alcover i el recull 'De la flor al fruit' de Miquel Ripoll; Turista Zero' d'Agnès Llobet i 'Persona' de Llorenç Romera i Pericàs.

La veu càlida i les seductores melodies de la cantant felanitxera Maria Hein, varen esdevenir la banda sonora d'una Setmana gloriosa a Barcelona per a les lletres illenques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.