cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
16°

Els Castellers de Mallorca participen a la Diada castellera dels Països Catalans

201855

Els Castellers de Berga organitzen la Diada castellera dels Països Catalans que es durà a terme del 14 al 17 de juliol a Berga i Castellar del Riu.

Aquests municipis viuran actuacions de diferents colles representants del Principat, la Catalunya Nord, les Illes Balears i el País Valencià.

L'esdeveniment ha estat concebut entorn a l’Aplec del Pi de les Tres Branques i va ser un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius de 2022 impulsats per l’Ajuntament de Berga.

Els Castellers de Mallorca, una de les cinc colles participants

Junt als Castellers de Berga, Castellers del Riberal, Xics de Granollers i la Muixeranga de la Plana, els Castellers de Mallorca participaran en aquesta Diada.

Dijous, 14 de juliol, arribarà la primera colla a la ciutat de Berga: els Castellers del Riberal, provinents de Bao (Rosselló). Els de la Catalunya Nord compartiran assaig i sopar amb els Castellers de Berga, al Cine Catalunya.

Divendres, 15 de juliol, se’ls farà una visita guiada per Berga i, a l'horabaixa, hi haurà un assaig a la Plaça de Sant Pere. Dissabte al matí, arribaran a la ciutat els Castellers de Mallorca i la Muixeranga de la Plana. L’Ajuntament de Berga farà una rebuda institucional als representants de les formacions dels territoris dels Països Catalans. A les 17.30 hores, Diada castellera a Berga, a la Plaça dels Països Catalans, on també hi participaran els Xics de Granollers.

Diumenge, 17 de juliol, les formacions dels diversos territoris participaran al centenari de l'Aplec del Pi de les Tres Branques, al Pla de Campllong, a Castellar del Riu. L’arbre monumental és considerat un símbol de la unitat dels Països Catalans. Després del dinar al Cine Catalunya, les colles tornaran als seus territoris d’origen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per al Mallorquí, fa dervers d'un any
Això és el que tu voldries, però no ho aconseguiràs !

Gonelles i forasters preparau-vos per a ser a la coa dels europeus, ja quasi africans.
Valoració:1menosmas
Per Un altre, fa dervers d'un any
«Acceptau de bon grat nostre present i sapigau que los fills de les Illes tenim per molt de ser catalans! Volem bé a les lletres catalanes, perquè som catalans». Josep Lluís Pons i Gallarza (1873).
Valoració:2menosmas
Per la unitat de Catalunya, fa dervers d'un any
I Enric Prat de la Riba:

«Alcover, un altre gran català de Mallorca, (…) ha afirmat altra vegada la unitat de Catalunya en declarar, entremig dels aplaudiments dels congressistes, que quan es parla de catalans s’ha d’entendre que es parla de tots els homes de llengua catalana».
Valoració:2menosmas
Per Catalunya completa, fa dervers d'un any
Paraules de Josep Maria Llompart:

"Per a la tasca que hem de dur a terme cal que somiem una pàtria. Però l'hem de somiar com hauria volgut el poeta Pere Quart: completa. De Salses fins a Guardamar i de Fraga fins a Maó."
Valoració:2menosmas
Per la nostra pàtria, fa dervers d'un any
Fragment de la "Resposta dels mallorquins" als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936):

“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança”.
Valoració:2menosmas
Per Mallorquí, fa dervers d'un any
Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra l’imperialisme pancatalanista

💪🏼
Valoració:-4menosmas
Per es peó, fa dervers d'un any
Feim cultura, feim país, feim Balears !
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente