algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
17°

El Mirall de l'Esquerra. Entre el desencís i la necessària renovació

201145

Tot i que fa un any que els historiadors Joan Pau Jordà i Miquel Rosselló varen publicar el llibre titulat 'El Mirall de l'Esquerra', que duu el subtítol 'Entre el desencís i la necessària renovació', ha estat a partir de la Primavera d'enguany que s'han pogut fer presentacions del volum que vol ser un revulsiu del debat al si de les organitzacions d'esquerres.

L’esquerra és més que un espai polític, és l’articulació d’una certa aliança social plural i d’identificacions diverses. D’aquesta manera, allò que denominam esquerra és una condensació de molts elements: moviments socials, partits, idees, polítiques públiques… Posar-hi ordre no és fàcil. Tot i així, Joan Pau Jordà i Miquel Rosselló enfronten el repte d’explicar l’evolució de l’esquerra de les Illes Balears des de la Transició fins a l’actualitat. «Quin és l’horitzó transformador que pot oferir l’esquerra illenca a hores d’ara?» es demanen els autors.

Jordà i Rosselló expliquen que «aquest llibre posa davant del mirall tots aquells qui es fan aquestes qüestions i pretén posar les directrius d’un debat ampli que l’esquerra de les Illes Balears ha de tenir internament. De manera breu i clara, però, s’apunta una idea cabdal: passar del desencís a la renovació.»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.