cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 24°
24°

Vicent Partal presenta el seu darrer llibre, 'Fronteres', a Palma

200915

Continuen les presentacions del nou llibre de Vicent Partal arreu dels Països Catalans. Dimecres, a les 19 hores, Partal presentarà Fronteres (Comanegra, 2022) al jardí de Can Alcover, a Palma. L'acte, organitzat per la llibreria Quart Creixent, de Palma, també comptarà amb la participació del periodista Xavier Muixí.

Fronteres, aquelles línies que algú ha dibuixat sobre un mapa

Vicent Partal estén el mapamundi davant dels ulls del lector i n’assenyala les fronteres oficials per a mostrar que aquestes línies arbitràries no són les úniques que governen la relació entre les comunitats humanes que formen el planeta.

Les fronteres són punts clau de confluència cultural i de conflicte polític, de mixtura lingüística i de transformació històrica. Són un fenomen social magnífic i de lectura inesgotable. Resseguint el traç d’aquestes línies dibuixades sobre els mapes, ens endinsem en la història dels seus pobles de manera privilegiada. Vicent Partal n’ha viscut de tots colors i en moments de gran transcendència periodística, i aquí en deixa una bona mostra. Belfast, Moscou, Sarajevo, Hong Kong… Trenta-set capítols en què assistirem a l’esmicolament de la Unió Soviètica, als estralls de la guerra dels Balcans, al naixement de repúbliques i al renaixement de llengües oficialment extingides. Un viatge fascinant.

«Contra allò que sol pensar la gent, i contra allò que els estats volen que pensem, les fronteres són sempre una invenció humana i ni tan sols aquelles més aparentment naturals no ho són, de naturals», remarca Partal.

Fronteres és el tercer títol de la col·lecció 'Espores': assaig, no-ficció i crònica literària per a escampar mirades enriquidores sobre el país i el món que vivim. El llibre es podrà comprar a la presentació.

Partal és director i cofundador de VilaWeb. Ha treballat a El Punt, El Temps, La Vanguardia, Catalunya Ràdio i TVE, entre d’altres. És un dels pioners d’internet als Països Catalans i, arran dels seus anys de corresponsal i expert en política internacional, és un dels periodistes amb més trajectòria i coneixements sobre geopolítica i espais de frontera. En aquesta línia, ha publicat llibres com La revolta nacionalista a l’URSS o Llibreta de Pequín. És Premi Ciutat de Barcelona de Periodisme, Premi Nacional de Periodisme, Premi Nacional d’Internet, Premi Nacional Joan Coromines i Premi Valencià de l’Any, entre d’altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.