algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L’OCB lliura els Premis Sambori que enguany arriben a la 4a edició

L’OCB ha lliurat els Premis Sambori que enguany han arribat a la 4a edició i hi han participat un total de 24 centres, 23 dels quals de Mallorca i 1 d’ Eivissa.

Can Alcover, la seu de l’Obra Cultural Balear, ha acollit l’acte de lliurament dels Premis Sambori que tenen l’objectiu d’incentivar la creativitat artística dels joves i promoure l’ús literari del català a les escoles i instituts públics, concertats i privats de les Illes Balears. Hi poden participar alumnes des de 5è de Primària fins a 2n de Batxillerat. Aquest certamen literari escolar es fa conjuntament a Catalunya i al País Valencià, amb la voluntat de disposar d’un espai creatiu en català que fomenti la promoció i la col·laboració entre tots els territoris de parla catalana.

Els guanyadors de la 4a edició dels Premis Sambori-OCB han estat:

- En la categoria del 3r cicle de Primària. Guanyadora: Alicia Inès Amengual Barceló, de l’escola El Liceu, amb el relat titulat Els carboners de la Serra.

- En la categoria de 1r i 2n D’ESO i FP BÀSICA. Guanyadora: Melissa Alison Jorquera Díaz, de l’IES Alcúdia, amb el relat titulat Gira-sol.

- En la categoria de 3r i 4t d’ESO. Guanyadora: Núria Llinàs Parets, de l’IES Santa Maria, amb el relat titulat No em faig por.

- En la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius. Guanyador: Joan Miquel Sánchez Escalas, de l’IES Albuhaira d’Eivissa, amb el relat titulat El mal de Tirant.

Els segons i tercers premis de totes les categories han estat els següents:

3r Cicle de Primària. 2n Classificat: Gerard Juan Fiol, de l’escola El Liceu, amb el relat titulat La Serra de Tramuntana a 2 mm de la mort. 3r Classificat: Aroa Linares Rotger, del CEIP de Pràctiques, amb el relat Vacances d’estiu.

1r i 2n d’ESO/FPB. 2n Classificat: Marta Molina Buades, de l’IES Alcúdia amb el relat Realitat paral·lela. 3r Classificat: Pau Ordindes Forteza, de l’IES Santa Maria, amb el relat Humans de companyia.

3r i 4t D’ESO. 2n Classificat: Estrella Muñoz Prats, de l’IES Santa Maria, amb el relat Diumenge. 3r Classificat: Leo Almonacio Laborda, de l’IES Son Cladera, amb el relat L’oroneta alça el vol.

Batxillerat i Cicles Formatius. 2n classificat: Caterina Rosa Fornés Ramón, de l’IES Portocristo, amb el relat Fins als ossos. 3r Classificat: Jauma Mora Ladària, de l’IES Artà, amb el relat El porxo de la família.

El primer premi de cada categoria és una estada de dos dies a Port Aventura per al premiat i dos acompanyats. La resta de treballs finalistes han estat obsequiats amb un diploma, un guardó i un lot de llibres o material escolar.

El jurat d’enguany ha estat format per Núria Marín, professora de Primària, Carme Julià, professora de Secundària i Maria Victòria Secall, professora i poetessa. En aquesta edició s’han declarat desertes la categoria de Formació de Persones Adultes, Escola Oficial d’Idiomes i la categoria de Necessitats Específiques de Suport Educatiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.