nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

Tornen els 'Estius Simfònics' del 30 de juny al 12 d'agost al Castell de Bellver

L'edició 2022 dels 'Estius Simfònics', el cicle organitzat per l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears serà del 30 de juny i el 12 d'agost al Castell de Bellver. Aquest dimecres, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, i el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, han presentat el programa, el qual inclou vuit concerts.

«L'Orquestra Simfònica referma el compromís amb la cultura i la societat balear amb uns 'Estius Simfònics' que tornen a Bellver una vegada s'ha superat la pandèmia», ha comentat Company. El programa d'aquesta edició 2022 inclou solistes de primer nivell, com el violinista Pinchas Zukerman, la violoncel·lista Amanda Forsyth, el pianista Jan Lisiecki, el grup Igudesman & Joo i els solistes del Teatre de l'Òpera de Zuric.

«El castell de Bellver és un dels espais patrimonials més importants de les Illes Balears», i aquest cicle, «una de les principals activitats de l'estiu a la nostra ciutat», ha apuntat Noguera. El conseller ha agraït a l'Ajuntament que cedeixi l'espai per acollir un cicle que ofereix «una programació de luxe amb gran protagonisme de la lírica, ja que oferirà una òpera per primera vegada».

El programa

El cicle començarà el 30 de juny amb Zukerman i Forsyth acompanyant la Simfònica i interpretant peces de Brahms i Mozart. Continuarà el 13 de juliol amb els cantants de l'Acadèmia del Maggio Musicale Fiorentino, els quals donaran veu a àries de Mozart, Rossini, Donizetti i Verdi, entre altres. El 16 de juliol, Henrik Nánási dirigirà la Simfònica amb un programa que inclourà obres de Rossini, Fáncksik i Beethoven. El 21 de juliol serà el torn del grup Igudesman & Joo, amb un espectacle que mesclarà «clàssica, virtuosisme i humor», segons ha explicat el director de la Simfònica, Pablo Mielgo.

La primera representació d'una òpera en els 'Estius Simfònics' serà dia 3 d'agost, oferint 'Lucia di Lammermoor' en versió concert, amb la soprano Jessica Prat, el tenor Celso Albelo, el baríton Gabrielle Viviani, el baix George Andguladze i la Coral Universitat de la Universitat de les Illes Balears.

El 10 d'agost es farà la Gala de Teatre de l'Òpera de Zuric amb àries de Verdi, Puccini, Chapi i Delibes, i amb la direcció de Mielgo. Dia 12 d'agost se celebrarà el concert de cloenda amb el pianista Jan Lisiecki, qui interpretarà obres de Beethoven.

Totes les actuacions començaran a les 21.30 h. La venda d'entrades es farà a través de la pàgina web de la Simfònica o a Ticket IB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.