algo de nubes
  • Màx: 16.83°
  • Mín: 7.61°
16°

Laura Gost, pregonera de la Fira del Llibre de Palma

199425

L’escriptora Laura Gost (sa Pobla, 1993) no havia nascut quan es va celebrar la primera Fira del Llibre de Palma. Enguany, que la Fira arriba a l’edició número 40, Gost en serà la pregonera. La lectura del pregó està prevista per a divendres 27 de maig, a les 18 hores, a un dels escenaris del Passeig des Born.

El primer llibre de Laura Gost, La cosina gran (Lleonard Muntaner Editor), va ser un dels més venuts a la Fira del Llibre de Palma l’any 2019. Més endavant arribaren les edicions en castellà i en italià. Aquest 2022 ha publicat la seva segona novel·la: El món es torna senzill (Empúries).

Gost va ser la guionista de Woody & Woody, curt dirigit per Jaume Carrió, que va rebre el premi Goya 2018 al Millor Curtmetratge d’animació. Ha estat guardonada amb els premis Jaume II i Bartomeu Rosselló-Pòrcel. En 2019 va guanyar el V Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears amb el seu text Seguí, i un any després, amb Matar al pare, va guanyar el IX Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta i va quedar finalista en el Torneo Transatlántico de Dramaturgia de Buenos Aires.

La Fira del Llibre

La Fira se celebra al Passeig des Born de Palma, del 27 de maig al 5 de juny, en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. En total, hi participen 19 llibreries agremiades, a més d’institucions. L’edició d’enguany és la número 40.

El lema d’enguany és 'Vaig començar a llegir i encara no m’he aturat', fent referència a la celebració dels 40 anys de la Fira del Llibre de Palma. Quatre dècades de llibreries, de llibres, i de llibreters, i d’adaptar-se a diferents crisis però amb la mirada sempre endavant.

Està previst que se celebrin un centenar d’activitats entre presentacions de llibres, taules rodones, activitats infantils i juvenils, activitats musicals i signatures d’autores i autors.
La Fira del Llibre de Palma 2022 compta amb el patrocini del departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i la col·laboració de l’Ajuntament de Palma, la conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura; l’Institut d’Estudis Baleàrics, Fundació Mallorca Literària i l’editorial Baula.

Les llibreries d’aquesta Fira del Llibre són 19: Llibres Colom, Abacus, Drac Màgic, Embat Llibres, Espai Caramulls, Llibres Ramon Llull, Ínsula Literària, Lila i els Contes, Llibreria Editorial Finis Africae, Llibreria Campus, La Salina - Santa Catalina, Rata Corner, Literanta, Es Raconet, Casa del Libro, El Corte Inglés, Fnac, La Biblioteca de Babel, Llibreria Quart Creixent.

Hi participen també amb caseta, el departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, l’ajuntament de Palma i Nova Editorial Moll.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.