nubes dispersas
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 11.93°
15°

MÉS reclama incloure la població flotant en el sistema de finançament per a pal·liar la despesa sanitària generada pels turistes

El diputat de MÉS per Mallorca al Parlament, Joan Mas 'Collet', ha criticat la negativa del Govern a espanyol a reconèixer la població flotant de les Illes Balears com a factor «indispensable» per a incloure en la reforma del sistema de finançament. Segons el diputat ecosobiranista, l'increment de població durant la temporada d'estiu existeix i consumeix els recursos de les Illes. «La població flotant genera un impacte i fa ús dels nostres, ja justos, serveis públics. Genera un impacte al nostre entorn i a la nostra economia que no és paga ni es compensa amb els doblers que deixen els turistes. Així ho reflecteixen tots els indicadors i estudis realitzats», ha emfatitzat.

En aquest context, Joan Mas ha celebrat les decisions adoptades pel Govern per a intentar cobrar als turistes morosos. En concret, d'acord amb la informació feta pública, en els darrers anys s'haurien deixat de recaptar més de 7 milions d'euros.

Davant aquesta situació, 'Collet' ha explicat que en relació amb la població flotant, tant des de MÉS com des del conjunt del Govern, «defensam que el càlcul de les necessitats de despesa ha de tenir en compte la càrrega real de població a la qual es presten els serveis públics, atès el seu impacte. Per això, cal estimar la població flotant. Un indicador de necessitats de despesa no pot tenir en compte només la població empadronada, sinó que ha de considerar la població potencialment usuària dels serveis públics». Així, el diputat de MÉS ha recordat que aquest fenomen té un marcat caràcter estacional i provoca que la població quasi es dupliqui els mesos de juliol i agost.

Durant la compareixença habitual dels dilluns al Parlament, el diputat Mas també ha celebrat la decisió de la Comissió Balear de Medi Ambient (CBMA) per a vetar més amarraments nàutics als ports de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofret, fa dervers d'un any
Les Illes Balears fórem de les darreres Comunitats Autònomes que aconseguirem les transferències sanitàries, però amb menys dotació pressupostària que cap altre. L'estat es l'encarregat de cobrar les factures sanitàries a favor del IB-Salut, però com es sabut a la península que aquí fermam els cans amb llonganisses, els doblers les se queden per altres menesters polítics i festes de marca Espanya que tanta falta fan .
Valoració:4menosmas
Per L'Estat se queda uns doblers que no son seus, fa dervers d'un any
No és cap comèdia. És perque els turistes que son atesos a la nostra sanitat pública utilitzen els seus segurs privats, o de la seva seguretat social, que paguen les despeses. Però aquests doblers no els cobra la conselleria de Sanitat, si no que ho recapta la Tresoreria de la Seguretat Social, que és un organisme estatal
, i la nostra comunitat no recupera els doblers.
Aquest és el motiu per voler saber els turistes que utilitzen els nostres serveis públics de salut. Saber els doblers que Madrid se queda i que ens hauria de tornar a noltros perque són nostros, és una informació imprescindible, si se volen reclamar aquests doblers..
Valoració:4menosmas
Per Parrondo, fa dervers d'un any
Canvia la paraula Turistes per immigrant i tendràs el que volen dir aquests paràsits de MÉS.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente