nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Gabriel Ensenyat presentarà el llibre 'Joan Fuster i els mallorquins' en el proper Dilluns de l'Obra

199221

El doctor Gabriel Ensenyat i Pujol, catedràtic del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General i investigador principal del Grup d'Estudis i Edició de Manuscrits (GESEM) de la Universitat de les Illes Balears, proposa al lector un enfocament original a l'hora de comparar similituds i diferències entre les societats mallorquina i valenciana i com el franquisme va tractar d'anul·lar-ne la identitat.

L'autor ho fa a partir d’una relectura de l’obra Nosaltres, els valencians, de Joan Fuster, una obra que va influir a l’hora de determinar la consciència identitària. A més, els profunds canvis que va experimentar la societat illenca d’aquell moment, derivats de l’impacte del turisme i de la immigració, varen provocar una preocupació envers una identitat que es considerava amenaçada, la qual cosa va provocar tot un seguit de debats entorn de la qüestió, insòlits a la resta de l’Estat espanyol.

La presentació d'aquest llibre es durà a terme dilluns, 16 de maig, a la sala La Fornal, a les 20 hores, en el marc dels Dilluns de l'Obra de l'OCB de Manacor. L'entrada és gratuïta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.