cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El Constància, Germanies 500, el glosador 'Artiller' i Magdalena Sastre, a més d'Ona Mediterrània, Premis de Maig de l'OCB d'Inca

Després de dos anys sense poder dur a terme els tradicionals Premis de Maig, l'Obra Cultural Balear d'Inca anuncia la pròxima celebració dels XXIII Premis de Maig dedicats a Maria Mercè Puig i Viñeta.

L’esdeveniment es farà el 21 de maig a les 19 hores en el Claustre de Sant Domingo i el presentarà Bàrbara Dalià.

L’any 1998, la Delegació de l’OCB d’Inca instaurà els Premis de Maig amb la finalitat de reconèixer i estimular els mèrits d’entitats, institucions o persones que dins el seu àmbit estan treballant per afavorir l’ús normal de la nostra llengua, i per promoure la cultura. En aquella ocasió l’OCB d’Inca lliurà els premis Berenguer d’Anoia i Miquel Duran i Saurina.

En els anys posteriors la llista de premis ha anat creixent així com també la de les persones i entitats que, per les seves aportacions, iniciatives i lluites es fan mereixedores dels guardons que l'entitat atorga.

Enguany s’ha fet una passa més endavant i l’OCB ha instituït el Premi Maria Mercè Puig i Viñeta per tal d’honorar una figura cabdal per a la ciutat d'Inca en defensa de la llengua i cultura catalanes i de la nostra identitat. El premi va destinat «a una dona o grup de dones que hagin contribuït des de qualsevol àmbit a la promoció de la nostra llengua, cultura o identitat» i han volgut atorgar-lo a les dones que formaren part de la 1a Junta de l’OCB a Inca:Maruja Ferrer Vara, Cèlia Togores Codony, Joana Rosselló Ximenes, Joana Maria Seguí Pons, Joana Maria Coli Noguera i Margalida Grau Sancho.

Els altres guardons que s’han concedit són:

Premi Berenguer d’Anoia: destinat a premiar persones o entitats que hagin contribuït a la dinamització social i cultural d’Inca.

  • Club Esportiu Constància

Premi Miquel Duran i Saurina: destinat a persones o entitats que s’hagin distingit per la seva contribució a la normalització lingüística dins el món de la comunicació.

  • Ona Mediterrània

Premi Fra Miquel Colom, T.O.R: destinat a persones o entitats que s’hagin destacat en la recerca i difusió de la nostra cultura dins un determinat àmbit social o de coneixements.

  • Jordi Cloquell Noceras “Artiller”

Premi Pau Casesnoves: destinat a persones o entitats que hagin contribuït a la reivindicació o la promoció de les nostres senyes d’identitat.

  • Comissió organitzadora dels 500 anys de les Germanies

Premi Pere Joan Llabrés: destinat a persones i entitats que han destacat per la seva conservació o la promoció del patrimoni arqueològic, artístic o cultural de Mallorca.

  • Magdalena Sastre Morro

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.