cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

[VÍDEO] Pere Bueno i Juan Pérez presentaran el documental 'L'alemany de la botiga de fotos' en el proper Dilluns de l'Obra

El documental L'alemany de la botiga de fotos és un treball rigorós fruit d’una intensa recerca desenvolupada durant sis anys per aquests dos investigadors d'Esporles, Pere Bueno i Juan Pérez, que ens revela uns fets històrics poc coneguts: la persecució i expulsió sistematitzada de desenes de jueus refugiats que fugint de l'Alemanya nazi s’havien establert a Mallorca i a Eivissa.

L'alemany de la botiga de fotos té com a protagonista el fotògraf alemany Leo Frischer, un ciutadà jueu que, juntament amb quatre refugiats més, es va establir a Esporles l'any 1939. Serà en aquesta localitat on obrirà el seu negoci, un petit estudi fotogràfic especialitzat en bodes i esdeveniments socials. Tot i la situació de relativa tranquil·litat inicial, el juny de l’any 1940 Leo i els seus companys rebran una ordre d’expulsió immediata d'Espanya. Aquestes ordres, fruit d’un pacte de col·laboració entre el govern insurrecte del general Franco i l'Alemanya nacionalsocialista d'Adolf Hitler, provocaran l’expulsió de dotzenes de jueus alemanys residents a les Balears. La majoria d’aquestes persones, desposseïdes de la seva nacionalitat, sense papers i sovint sense recursos econòmics, hauran d'emprendre a la força un èxode dramàtic sense destí, travessant el cor d’una Europa en guerra.

El documental, vinculat a la recerca que han realitzat Juan Pérez i Pere Bueno, ens revelarà les passes que varen seguir els investigadors per tal de poder descobrir quin va ser el destí de Leo Frischer un cop va rebre l’ordre d'expulsió del país. Serà en el transcurs d'aquesta investigació on ens trobarem amb els diferents testimonis que varen poder conèixer personalment el fotògraf alemany, descobrirem tot un conjunt de documents inèdits que posaran llum a uns fets silenciats els darrers 80 anys i reconstruirem la historia apassionant del protagonista.

Aquest esdeveniment es farà el proper dilluns, 9 de maig, a la sala La Fornal de Manacor, a les 20 hores, en el marc dels Dilluns de l'Obra de l'OCB de Manacor. L'entrada és gratuïta.

Tràiler "L'alemany de la botiga de fotos" from Quindrop on Vimeo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.