algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

'La Ciutadella de Francesc de Borja Moll', un joc d’escapada per a conèixer la ciutat de naixement del filòleg

En el marc del programa de lleure educatiu AlternaNits 2022 s’ha dut a terme el passat dissabte, 30 d’abril, el joc d’escapada urbà sota el títol de 'La Ciutadella de Francesc de Borja Moll'. Aquesta proposta s’adreça a grups de joves menorquins i s’ha desenvolupat emprant com a escenari els carrers de la ciutat natal del reconegut filòleg.

Amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Govern, la Institució Francesc de Borja Moll ha creat aquest joc per a practicar el català de manera divertida i fent servir les noves tecnologies. Es tracta d’una gimcana digital interactiva o joc d’escapada urbà, per a conèixer els enigmes i misteris de la ciutat de naixement del filòleg i coautor del Diccionari català-valencià-balear, fent servir el mòbil o la tauleta. Aquest joc d’escapada urbà representa una manera lúdica, digital, interactiva per acostar-se a l’ús del català i, al mateix temps, donar a conèixer unes pinzellades de la figura d’un dels filòlegs més rellevants de les Illes Balears.

La convocatòria d’aquesta activitat d’àmbit insular va comptar amb la participació de joves vinguts de tots els municipis menorquins, amb un total de 40 participants i 7 voluntaris de Ciutadella, que van superar totes les proves i reptes del joc en un ambient lúdic i engrescador. El grup que va aconseguir la major puntuació en el joc va ser l’integrat per Aroa Pons, Júlia Fortuny, Neus Gomila i Bàrbara de la Puerta, que va finalitzar totes les proves amb una puntuació total de 4.069 i va se premiat amb un lot de llibres i DVDs per part del Servei de Política Lingüística del Consell Insular de Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.