algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.58°
10°

Olga Xirinacs, XXII Premi Jaume Fuster

L’Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) ha fet públic la guanyadora del XXII Premi Jaume Fuster aquest dilluns en una roda de premsa a la seu de l’Associació, amb Olga Xirinacs, la guardonada, Sebastià Portell, president de l’AELC i Francesc Roig, que n’ha fet la glosa habitual. L’AELC té previst organitzar un acte amb l’autora el 15 de juny a la tarda a Tarragona.

«Agraeixo de tot cor la creació d'aquest premi a l'AELC i als escriptors per votar-me. Amb això em sento molt acompanyada en un moment solitari i en unes terres del Sud que de vegades semblen molt allunyades de la brillant Barcelona», ha declarat Xirinacs. Per la seva banda, Portell ha volgut destacar la importància d'un guardó a la trajectòria com aquest per a retre homenatge als autors sèniors de la nostra literatura. L’Associació també editarà, amb motiu del premi, un volum de la col·lecció 'Retrats', dedicat a Xirinacs.

El Premi Jaume Fuster és un guardó destinat a posar en relleu el conjunt de l'obra d'un escriptor o escriptora de la literatura catalana. És un premi a la trajectòria, a la repercussió i a la divulgació que ha tingut la seva obra, i té especial rellevància pel fet de ser escollit a través de les votacions dels companys d'ofici socis de l'AELC.

Olga Xirinacs, originària de Tarragona, 1936, és escriptora i professora de piano, una autora versàtil de poesia, novel·la, contes i assaig. Molts dels seus llibres li han merescut els premis més importants de la literatura en llengua catalana, entre els quals 'Interior amb difunts' (Premi Josep Pla, 1982), 'Al meu cap una llosa' (Premi Sant Jordi, 1984 i Crítica Serra d'Or, 1986), 'Zona marítima' (Premi Ramon Llull, 1986), 'Llavis que dansen' (Premi Carles Riba, 1987), 'Marina' (Premi Critica Serra d'Or, 1987), 'Enterraments lleugers' (Premi Sant Joan, 1990), 'Sense malícia' (Premi Ciutat de Palma, 1994) 'Un cadàver per sopar' (Premi Ciutat de Badalona, 2000). És l'única dona Mestra en Gai Saber pels Jocs de Barcelona després de Mercè Rodoreda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.