algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
22°

'Altres formes' s’endinsa en la violència masclista a través dels ulls d’una adolescent

El proper divendres, 19 de març, a les 20 hores, el Teatre Principal de Palma estrenarà el muntatge teatral Altres formes, original de Miquel Àngel Raió, i que va ser guanyador del Premi Mallorca de Teatre 2020.

Aquesta coproducció del Teatre Principal amb la companyia L’Aviador i Vània parla de la violència masclista en famílies econòmicament deprimides i, al mateix temps, és un retrat de la transició, no sempre senzilla, de l’adolescència a la maduresa. Tot plegat en el marc d’una pandèmia mundial que ha alterat i altera les fórmules conegudes de convivència.

Altres formes, dirigida pel mateix autor, és una obra interpretada per Júlia Molins, Conchi Almeda, Albert Mèlich, Tura Torras i Tai Fati. La música de Jaume Manresa (integrant d’Antònia Font) i el vestuari de Pau Aulí completen els atractius d’aquesta obra que, a més del 18, també es podrà veure dissabte 19 de març a les 18 hores.

A la presentació del muntatge hi ha assistit Bel Busquets, vicepresidenta del Consell de Mallorca, i ha assegurat que amb aquesta estrena «feim una passa més en el recorregut del Premi Mallorca de textos teatrals 2020. Després de la convocatòria del guardó, vàrem editar l’obra guanyadora, i després del llibre ja tenim aquí la posada en escena d’aquesta obra de Miquel Àngel Raió. Una mostra de l’enriquiment del panorama cultural que implica la convocatòria de premis literaris».

D’altra banda, Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal de Palma, ha assegurat que «aquesta és una producció modèlica, donat que per una part tenim creadors illencs amb una productora catalana, Vània, i una companyia mallorquina assentada a Barcelona, L’Aviador. Això assegura una llarga trajectòria a Altres formes i que es pugui veure en tots els territoris de parla catalana».

«Aquest és el tipus de teatre que volem que es faci. Teatre connectat a la realitat, amb continguts actuals i amb una sensibilitat especial que ens apropi als públics joves», ha conclòs Cerdà.

El director i autor d’Altres formes, Miquel Àngel Raió, que ha qualificat l’obra de «poema dramàtic», ha assegurat sentir-se «un privilegiat» per poder estrenar una obra poc temps després de ser publicada i d’haver estat guardonada amb el Premi Mallorca.

Júlia Molins és l’actriu que dona vida a Alba, «el fil conductor de tota la història, que narra la peça. D’ella he après també que en el dolor hi pots trobar llum, que sempre hi ha petites espurnes de llum on aferrar-te».

Altres formes, després de les funcions de Palma, iniciarà un recorregut d’actuacions per teatres diversos de les Balears i també altres llocs de parla catalana, que s’aniran anunciant oportunament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.