muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

L'OCB de Manacor projectarà 'Nosaltres els vençuts' d'Antoni M. Thomàs en el proper Dilluns de l'Obra

El mateix Antoni M. Thomàs i el reconegut Antoni Tugores presentaran 'Nosaltres els vençuts', el primer documentari realitzat a les Illes Balears sobre el tema de la Guerra Civil a Mallorca, en el proper Dilluns de l'Obra.

S’entrevistaren fins a 13 testimonis directes d’aquells anys i d’aquella repressió i que combina les opinions dels entrevistats sobre les seves experiències personals o de familiars pròxims com a represaliats pel franquisme, amb fragments de documentals cinematogràfics, imatges fixes, documents oficials, premsa, etc, de l’època, documents obtinguts d’arxius personals, de arxius oficials i de filmoteques, un material bona part del qual era inèdit quan l’estrenaren.

A més, s’inicia amb la proclamació de la II República a Mallorca, el 14 d’abril de 1931. Conta la vida laboral i política de l’època, s’endinsa en els esdeveniments que provocà el Cop d’Estat i la Guerra Civil, detalla els assassinats, els empresonaments, les presons, repassa els distints camps de concentració que les autoritats franquistes establiren a Mallorca i a Formentera, narra la primera postguerra amb les detencions de militants antifranquistes que continuaren la lluita des de la clandestinitat, per a referir també i finalment la fuita de mallorquins a l’exili d’Algèria.

Aquesta projecció es portarà a terme el proper dilluns a les 20 hores, a la sala La Fornal de Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.