muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
13°

El Consell Audiovisual de Catalunya denuncia que l'oferta de continguts en català a Netflix continua sent gairebé nul·la

La presència a Netflix d’obres audiovisual en llengua catalana és gairebé nul·la (0,5%), segons consta en el darrer BIAC elaborat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). El BIAC actualitza les dades d’un informe corresponent al febrer de l’any 2020, i constata que tot i que en dos anys la plataforma ha duplicat el nombre d’obres del seu catàleg, la presència del català continua sent residual.

Actualment, la plataforma ofereix un total de 6.034 obres, mentre que l’any 2020 era de 3.512 títols. Per gèneres, les obres es distribueixen en llargmetratges i pel·lícules per a TV (53,6%) i obres seriades (46,4%). Tanmateix, la presència d’obres en català és només del 0,5% del total de l’oferta (30 títols), mentre fa dos anys era del 0,3% (9 obres).

Val a dir que el CAC fa els càlculs per sumar llargmetratges i sèries seguint les directrius de la Comissió Europea de juliol de 2020, segons les quals una temporada d’una sèrie (amb independència del número d’episodis) es considera una única obra audiovisual, amb el mateix pes que un llargmetratge.

El president del CAC, Roger Loppacher, ha explicat que «és absolutament indispensable per al futur de la llengua catalana que el projecte de Llei general de comunicació audiovisual i la Llei catalana de l’audiovisual prevegin quotes significatives tant d’oferta com de producció d’obres en català a les plataformes».

Pel que fa a la quota d’obra europea, la plataforma de vídeos a petició ha passat del 22,2% de fa dos anys al 33,0% actual, amb la qual cosa assoleix per primer cop la quota del 30% que estableix la Directiva de serveis de comunicació audiovisual.

Si es compara dins del total d’obres europees, els percentatges del català a Netflix no milloren gaire: El 0,7% de les 2.000 obres europees del catàleg de la plataforma té disponibilitat en català (àudio o subtítols). Aquest percentatge baixa fins el 0,5% en el cas d’obres rodades amb llengua originària en català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís Martí, fa mes de 2 anys
ja fa peresa haver de recordar que el català és oficial a un estat independent (Andorra) i cooficial a tres comunitats autònomes espanyoles (de moment) que sumen més habitants que Suècia.
Valoració:0menosmas
Per Hemosidoengañado, fa mes de 2 anys
La oferta de contenidos en bretón, friulano o gaélico también son ínfimas…
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente