algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Els dissabtes de febrer es farà la III edició del Festival Internacional d'Orgue Santa Creu 2022

194135

La Parròquia de la Santa Creu de Palma ha presentat la III edició del Festival Internacional d'Òrgue Santa Creu 2022, que se celebrarà els quatre dissabtes de febrer per a difondre la cultura musical de l'òrgue a Mallorca.

Segons ha explicat el Bisbat de Mallorca aquest dilluns, l'objectiu principal de l'esdeveniment, que l'any passat es va suspendre a causa de la pandèmia, és que es converteixi en un lloc de trobada per a aficionats que permeti gaudir de la interpretació d'organistes de gran renom i prestigi internacional.

Concretament, els quatre organistes convidats aquesta edició són Montserrat Torrent, Enrico Viccardi, Kay Johannsen i Frédéric Deschamps.

El 5 de febrer serà el torn de Torrent, que amb 95 anys s'ha convertit en una de les intèrprets en actiu més longeves del món. El passat octubre, l'artista va rebre el Premi Nacional de Música en la modalitat d'interpretació que atorga el Ministeri de Cultura espanyol.

Per la seva banda, Viccardi és un organista italià de gran trajectòria, especialitzat sobretot en la interpretació de la música de compositors italians del Barroc i de J.S. Bach. La seva actuació es durà a terme el 12 de febrer, mentre que el dia 19 serà a càrrec de l'organista, compositor i director d'orquestra alemany, Kay Johannsen.

Finalment, Deschamps serà l'encarregat de concloure el festival el 26 de febrer amb un repertori basat en transcripcions d'obres de diversos compositors del Barroc que ell mateix ha elaborat.

Des del Bisbat han recordat que, a més, enguany se celebra el 175 aniversari de la mort del compositor Felix Mendelssohn, per la qual cosa la seva música serà present mitjançant la interpretació d'algunes de les seves sonates durant els dos primers concerts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.