algo de nubes
  • Màx: 18.93°
  • Mín: 9.02°
18°

Tornen els foguerons de Sant Antoni a Gràcia

193765

Aquest dijous torna la festa de sa Pobla a Gràcia, la qual fa 30 anys que se celebra. Des de dilluns 17 de gener, ja es pot visitar l'exposició 'Cartells de sa Pobla a Gràcia', a la Fundació Festa Major de Gràcia.

Dijous 27, es farà el lliurament del Premi Joan Amades 2021 a Antoni Torrens, a les 19 h. I, seguidament, una glosada popular sota el títol 'Oda a la sobrassada', al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT); l'acte serà a les 20 h, i comptarà amb una parada de la llibreria de l'Espai Mallorca i un tast de productes mallorquins, també per endur.

Divendres, a les 18.15 h, hi haurà una lectura poètica al Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia. I a partir de les 20.30 h, al CAT, un concert de Mar Grimalt i una ballada a càrrec del grup 'Es Gall de sa Pastera'; per assistir-hi cal comprar l'entrada a la web del Tradicionàrius.

El dia principal de la festa, dissabte 29, començarà a les 12 h amb 'Folk als Mercats', un recorregut pels mercats de Gràcia a càrrec de glosadors de Mallorca i Catalunya; aquest serà als mercats de l'Abaceria, la Llibertat, Lesseps i L'Estrella. A la plaça de la Vila, a partir de les 19 h hi haurà mostra castellera amb els castellers de la Vila de Gràcia, una plantada de les Colles de Cultura Popular i l'inici de la cercavila que arribarà fins a la plaça Virreina, a partir de les 20 h.

A aquesta darrera plaça, a les 21 h, es farà l'encesa dels foguerons, a més de l'actuació dels glosadors de sa Pobla. A les 23 h, hi haurà l'actuació dels grups 'Es Gall de sa Pastera' i 'Abeniara', amb els quals es podrà ballar ball de bot.

Per altra banda, a la plaça del diamant, a les 21.15 h, també es farà l'encesa dels foguerons; d'aquesta mateixa plaça partirà el recorregut pels carrers Verdi, Joan Blanques de Baix Tot, Llibertat, Fraternitat de Dalt, Puigmartí, Berga, Fraternitat de Baix-plaça Gato Pérez i plaça del Nord. Abans, a la plaça del Raspall, el casal La Barraqueta, ha organitzat una ballada amb 'Mata escrita', a les 18 h, una glosada amb les glosadores de Gràcia, a les 20 h, i un concert a càrrec de 'La portàtil FM', a les 22.30 h.

Finalment, diumenge a les 12 h, la companyia Binixiflat, de Gabriel Porcel, representarà l'obra 'En Pere de sa plaça', amb titelles. L'acte serà a la Violeta de Gràcia.


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys
Ja va basta,la que muntaren,a la Plaça de sa Pobla,en "totes les mesures de higiene,i seguretat"; tambè, el "pinet",de Pollença.
Ens donen un dit, i collim fins a l'hombro.
Valoració:0menosmas
Per Pla.B, fa mes de 2 anys
Enlloc d'anar a Sa Pobla anirem a Barcelona.
Però no viatjarem amb Vueling.
Valoració:0menosmas
Per , fa mes de 2 anys
Dissabte 29 a les 12 h a La Violeta, Teresetes Migjorn representa "Es jai de sa barraqueta".
Valoració:1menosmas
Per , fa mes de 2 anys
Sant Antoni a Sa Pobla cada vegada més s'està convertint en un vulgar botellot.
Valoració:0menosmas
Per Monja, fa mes de 2 anys

Ja té dellonços.... Faràn més festa que al meu poble....

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente