algo de nubes
  • Màx: 16.13°
  • Mín: 7.61°
16°

L’Euroregió Pirineus-Mediterrània donarà suport a sis nous projectes culturals

L’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM) acaba de publicar els resultats de les deliberacions de l'onzena convocatòria de projectes culturals. Eren elegibles en aquesta convocatòria totes les disciplines i expressions artístiques dels sectors de la cultura i de l’art. El gran nombre de projectes presentats per a aquesta edició 2021 mostren el dinamisme d’aquests sectors al territori euroregional.

Ha resultat difícil escollir entre els 22 dossiers de candidatures entregats per consorcis incloent socis de cadascun dels tres territoris membres, ja que la qualitat dels projectes proposats –sobre activitats de creació, producció, desenvolupament, difusió, valorització i promoció del patrimoni en totes les seves formes– és elevadíssima. Al final, s’ha seleccionat sis iniciatives, relacionades per exemple amb la cultura sonora de la natura, les arts audiovisuals o residències d’artistes.

Els projectes seleccionats són:

  • Les Convulsions, subvenció de 25.000€. Socis: Cinetica Producciones SL, YMY PROD, David Gutierrez.
  • Paisatges expandis, subvenció de 24.000€. Socis: Casa Planas, Roca Umbert, 3C Calce Culture Contempo.
  • Zum Zum, subvenció de 21.655€. Socis: Ampli Productora SA, Es Far cultural, Pôle Action Média, Mr. BEAST.
  • Observatori de Patrimoni sonor, subvenció de 11.677€. Socis: Sound Earth Legacy, Es Far cultural, CIRDOC, Fundació Soller Museu Balear de Ciències Naturals.
  • Retrobar, subvenció de 21.668€. Socis: Assos Republica Cultura, Fundació Ciutadella Cultura, Convergencia occitana, Institut d’Estudis occitans 31, Centre Cultural Català.
  • Reart, subvenció de 21.000€. Socis: Idensitat, Casa Planas, BBB Centre d’art, La Escocesa.

L’Eurorégió destaca la necessitat d’aquesta convocatòria anual, ja reconeguda i esperada pels actors del sector cultural, siguin entitats acostumades a aquestes candidatures, o siguin, al contrari, actors emergents per a qui aquesta era la primera candidatura.

Innovació, promoció de les llengües euroregionals i de les noves cultures, igualtat de gènere, mobilitat dels artistes, dels joves creadors, digitalització de continguts artístics, activitats destinades a la inclusió de grups de la societat amb major risc d’exclusió, o també les categories de professionals de l’àmbit cultural més exposades a la precarietat degut a l’actual crisi sanitària: l’Euroregió continua consolidant les seves accions ancorades en el teixit ciutadà, per a una resiliència cada vegada més important del seu territori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.