algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

IB3 estrena 'Ulisses', un curtmetratge coproduït amb la participació de TV3

Aquest diumenge, a les 21.40 h, IB3 emetrà el curtmetratge del director Joan Bover 'Ulisses', un curtmetratge coproduït amb la participació de TV3. Simultàniament, a partir de les 21.55 h també es podrà veure al Canal 33.

'Ulisses és un documental candidat als Premis Gaudí 2022, nominat als Goya 2022 i guanyador del Premi Colonya al 3r Festival Internacional de Curtmetratges Documentals de Muntanya i Natura de Palma. La història mostra el retrobament de l'orca emblemàtica del Zoo de Barcelona, i la més gran del món en captivitat, que fa 25 anys va ser traslladada al Parc Aquàtic de San Diego, Califòrnia, amb el seu cuidador durant 11 anys, Albert López.

La sinopsi recull que el 19 de novembre de 1980, una cria d'orca va ser capturada a Islàndia, la qual van batejar amb el nom d'Ulisses. Va començar el seu captiveri en un parc aquàtic de Tarragona i va passar a ser una de les estrelles del Zoo de Barcelona durant més de 10 anys. Finalment, el 1994, Ulisses va ser traslladada al Sea World de San Diego, als Estats Units, on continua fent voltes a una piscina. Aquesta és la història de la seva odissea.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.