algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

S'estrena 'ÀNIMA, cine i salut mental' a Palma, Manacor i Inca

192161

Aquest divendres s'estrena 'ÀNIMA, cine i salut mental' un festival impulsat per Cinema Rodat, amb la participació MedicusMundi Mediterrània i la UIB i la col·laboració de diverses entitats i el patrocini del Departament de Cultura del Consell i la Direcció General de Cooperació del Govern.

'ÀNIMA' està estructurat en projeccions i col·loquis. Enguany, s'ha escollit els temes de les cures i la salut mental i el suïcidi projectant el documental Cuidar entre terres (produïda per Cooperacció i La Directa) i la pel·lícula Captain Fantastic, (amb Viggo Mortensen de protagonista), per a adreçar-se a la població en general i específicament a la gent jove. Ambdós temes, el suïcidi i les cures, són «temes fonamentals per a treballar-hi i créixer com a persones i com a societat».

Les projeccions i col·loquis tendran lloc a Palma, Manacor i Inca:
Palma, CineCiutat - 16 de desembre, de 17 a 21.30 hores
Manacor, Conservatori - 18 de desembre, de 10 a 14.30 hores
Inca, Teatre Principal - 20 de desembre, de 17 a 21.30 hores

Col·loquis:

  • Cures mentals i salut global. Amb l’Associació Kellys Unión Balear i Medicus Mundi.
  • Salut mental i suïcidi. Amb membres de la Fundació Es Garrover, Gira-sol, GIPEC IB (Grup d’intervenció psicològica en emergències i catàstrofes) i la AFASIB (Amics i supervivents per suïcidi a les Illes).

«La salut mental és un calaix desastre. És l'etiqueta a través de la qual les nostres societats han decidit emmarcar una condició física, mental i emocional divergents o minoritàries. De manera deliberada, en molts casos aquest calaix invisibilitza les causes i estigmatitza les conseqüències d'habitar i viure els malestars. El patriarcat i el capitalisme, com a processos globals, actuen al seu torn com a virus que afebleixen totes les estructures associades de cures necessàries per acompanyar a les persones que pateixen. És un fet que per a moltes de nosaltres, la pandèmia del Covid-19 ha suposat un huracà que ha situat aquests malestars (i altres nous) en el centre del tauler. Travessar-la sembla que està servint per a adonar-nos de la nostra pròpia fragilitat i de la interdependència global de la salut. També per a comprovar que l'angoixa, la incertesa i la por enfront de patir una malaltia, tenen un important component de classe», expliquen els organitzadors.

Amb el festival de cinema 'ÀNIMA', les persones que hi ha darrere de les institucions volen obrir aquest calaix «amb cura, valentia i sense complexos». «Volem obrir espais de reflexió col·lectiva, on els prejudicis es quedin fora i on la curiositat i l'afecte siguin claus per al debat pausat. En ells posarem el valor de la nostra diversitat, molt més allà de normalitzar res ni a ningú, ja que totes som vulnerables, capaces i meravelloses», remarquen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.