cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

La Institució Francesc de Borja Moll ha inaugurat una placa commemorativa de la Gran Eixida al port de Palma

sdr

S'ha inaugurat, aquest dimecres dematí, una placa commemorativa de la Gran Eixida, l'expedició lingüística d'Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll del 1921, al port de Palma. D'aquesta manera, la Institució Francesc de Borja Moll ha donat el sus a la celebració, el 2022, dels 60 anys de la culminació del Diccionari català-valencià- balear, obra de tots dos.

A més a més, la Institució ha convidat tots els municipis i entitats dels territoris de parla catalana, els quals Alcover i després Moll varen recórrer de punta a punta, en successives expedicions lingüístiques, a celebrar, amb activitats, homenatges i la instal·lació de plaques, entre d'altres, la culminació de la que «és una obra monumental sense equivalent en cap altra de les llengües romàniques», ha declarat. L'objectiu per al 2022 és que cap localitat de l'àmbit lingüístic català quedi sense qualque recordatori perdurable de la seva obra, coincidint amb una nova digitalització i marcatge.

La placa

La placa, amb textos en català, castellà i anglès, ret homenatge a la Gran Eixida, l'expedició lingüística d'Alcover i Moll que va recórrer de cap a cap els territoris de parla catalana, al llarg de més de cinc mesos del 1921, per recollir paraules i expressions per al Diccionari, conegut com a Alcover-Moll. La dedicatòria ha quedat instal·lada per l'Autoritat Portuària, a iniciativa de la Institució Francesc de Borja Moll, al mirador públic de l'edifici Marina Moll Vell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa mes de 2 anys

Esperemos que los bestias de turno, sean del signo que sean, la respeten tal como debe ser y pueda permanecer intacta durante muchos años.
Los actos vandálicos no solucionan nada.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente