nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

S'estrena 'Miliciana. Diari d’una batalla', el primer podcast ficcionat d'IB3 Ràdio

191883

A partir de dilluns, els oients d’IB3 Ràdio disposaran d’un nou contingut en format d’àudio que neix de la crida popular de projectes que es va fer enguany on es varen rebre més d’un centenar de propostes en format podcast.

Aquest primer projecte que es llança d’IB3 Ràdio és 'Miliciana. Diari d’una batalla'. Un podcast ficcionat que coincideix amb el 85è aniversari d’uns fets històrics que recullen el diari escrit, suposadament, per una miliciana arribada a Mallorca i que impliquen el punt de partida d’aquest podcast.

'Miliciana. Diari d’una batalla' és una minisèrie documental de caràcter històric amb narracions dramatitzades. Està ambientada al juliol de 1936 a Mallorca durant els dies del desembarcament de tropes antifeixistes per alliberar l’illa.

La minisèrie, de 7 capítols de 25-30 minuts cadascun, segueix les anotacions del diari d’una miliciana anònima que prengué part del desembarcament i que fou afusellada i enterrada en una fossa comuna al cementeri de Son Coletes (Manacor).

El relat conté acció, emoció, misteri, incògnites, i està presentat en forma de trencaclosques. El podcast en qüestió es va començar a gestar amb motiu dels 85 anys del desembarcament a Mallorca.

«Volem entendre què va motivar aquestes dones a emprendre un viatge sense retorn. Conèixer tot el que va envoltar el desembarcament, qui el va organitzar, les motivacions i les repercussions que va suposar. Així com posar nom a molts personatges de gran importància en el que seria el futur de la guerra a les Balears», expliquen els creadors del podcast.

Per altra banda, remarquen que extrapolen les qüestions que ens planteja aquesta batalla a altres lluites, indrets i èpoques; alguns exemples són la Societat de Dones Republicanes Revolucionaries a la Revolució Francesa, Violet Gibson, les milicianes del Kurdistan de la YPJ Unitat de Protecció de la Dona o noms destacats de figures femenines que lluitaren en la Segona Guerra Mundial.

L’eix clau d’aquestes històries és «entendre la guerra des d’una perspectiva de gènere. I com en tots els conflictes es repeteix un patró on la dona, tot i també estar lligada al conflicte, el pateix de forma diferent a l’home».

Durant la narració, es podran sentir tres veus: Blanca Orell, la veu conductora, qui acompanyarà l’oient en el procés de descobrir i entendre què va passar; Cristina Murillo, l’actriu que posarà veu a la miliciana; i Maria Coll, qui s’encarregarà de contextualitzar els fets i enriquir la informació.

A més, els altres dos noms que conformen el projecte són el de Tolo Albertí, com a director i productor, de Saïm Edicions, i Judit Andreu, a càrrec del guió i la direcció artística.

Els capítols es penjaran dins un apartat d’Especials a la web www.ib3musica.com i es podran escoltar en les plataformes habituals de podcast. També podeu seguir aquest podcast a les xarxes socials al seu perfil d’Instagram @milicianadiaridunabatallaib3.

Dates i els capítols d’estrena

  • Dilluns 13 de desembre: capítol 1 i 2
  • Dijous 16 de desembre: capítol 3
  • Dilluns 20 de desembre: capítol 4
  • Dijous 23 de desembre: capítol 5
  • Dilluns 27 de desembre: capítol 6
  • Dijous 30 de desembre: capítol 7

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa mes de 2 anys

Molt interessant, els escoltaré quan surtin.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente