algo de nubes
  • Màx: 16.13°
  • Mín: 7.61°
16°

Ha mort el músic i cantautor Ramon Muntaner

El músic, compositor i cantautor Ramon Muntaner ha mort aquest dijous després d'una crisi cardíaca.

Nascut el 1950 a Cornellà de Llobregat, va estudiar solfeig, piano i guitarra abans de compondre música per a muntatges teatrals.

Després de guanyar el premi Promoció de Noves Veus, es va donar a conèixer arran de la relació amb Lluís Llach, de qui va fer de teloner en diversos recitals de 1974. Ha estat el cantautor de Verges qui ha publicat a la xarxa la notícia.

La discogràfica Edigsa li va publicar un primer senzill amb quatre cançons, preludi del primer disc, 'Cançó de carrer', (1975), en el qual posava música als versos de diversos poetes.

Membre de la Nova Cançó

El seu segon àlbum, 'Presagi' (1976), el va dedicar a la poesia de Miquel Martí i Pol. Muntaner va posar música a les composicions del poeta de Roda de Ter abans que sortissin publicades en un llibre. La presentació del treball, al Palau de la Música, va obtenir un gran èxit.

Plenament integrat entre el col·lectiu d'artistes i cantautors de la Nova Cançó, el 1977 canvia de discogràfica per enregistrar 'Cròniques', musicant altre cop poetes, i, posteriorment, 'Veus de lluna i celobert' (1979), amb la col·laboració de Joan Ollé.

L'any 1980, surt al mercat 'Balades i cançons', que interpretava en recitals d'una tirada, amb poemes de diferents autors i una segona cara amb versos de Josep Maria de Sagarra. Els arranjaments de les oquestracions creades per Muntaner, les va signar el manresà Manel Camp, pianista habitual de Maria del Mar Bonet.

Autor de la música de 'La plaça del Diamant'

El 1982, publica dos nous discos; la banda sonora de la pel·lícula 'La plaça del Diamant' i 'El pas del temps', una altra vegada amb textos de Joan Ollé, amb qui ja havia col·laborat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 2 anys

D.E.P.

Valoració:6menosmas
Per pep bestard, fa mes de 2 anys

A,C,S. sempre serás recordad, com un del grans de la nova canço

Valoració:10menosmas
Per Agraït, fa mes de 2 anys

Fantàstic Ramon Muntaner!
Et recordarem. Tu, descansa.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente