nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'OCB d'Inca lamenta que «l’estrena del Teatre no podrà ser recordada per posar en valor les manifestacions artístiques d’Inca»

La delegació de l'Obra Cultural Balear ha fet públic, aquest diumenge, un comunicat en el qual valora molt positivament l'obertura del nou Teatre Principal d'Inca però lamenta que no s'hagi optat per alguna obra de teatre en català vinculada a la ciutat.

«No cal dir que la bona noticia de l’acabament de les obres del nostre Teatre Principal ens ha causat una immensa alegria, després dels moments crítics i les vicissituds succeïdes al llarg dels darrers vint anys» comença dient el comunicat.

Però l'OCB d'Inca no entén «de cap manera» l’actuació de l’autoritat municipal responsable en relació a l’acte d’inauguració.

L'entitat cultural lamenta que «Per una banda ha donat el vist-i-plau a una obra essencialment en castellà, quan en el panorama actual les opcions de teatre en català fet a les Illes són moltes i de gran qualitat. Per l’altra, en un acte tan significatiu com aquest, no ha obert la porta a la consulta amb entitats i persones compromeses amb la llengua i cultura del nostre municipi».

L'OCB també declara que «lamentablement, l’estrena del Teatre no podrà ser recordada per posar en valor les manifestacions artístiques d’Inca ni per acollir la participació de les persones i entitats musicals i culturals que ens representen».

Des de l'organització de defensa de la llengua i la cultura expliquen «En cap moment dubtam de la qualitat de l’espectacle escollit, però en un moment en què el català està més que mai en retrocés són necessàries polítiques decidides, fets i gestos públics. Molts socis i representants de la ciutadania pensen el mateix i ens han fet arribar el seu malestar per la manera com s’ha plantejat la inauguració» i demanen que, en el futur, «la planificació d’activitats del Teatre Principal així com el seu desenvolupament i valoració es faci sota un Consell de seguiment com fan a altres municipis».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Misser Corretja, fa mes de 2 anys

Pels que estimam sa cultura i sa llengua és decebedor estrenar amb una obra en castellà i d'un dubtós gust com espectacle. Tenim una bona infraestructura caldrà que hi hagi una gestió a la seva alçada. Hem sentit l'OCB encara no hem sentit que hi diu MES.

Valoració:1menosmas
Per Pobleret, fa mes de 2 anys

Sort que no hi fan " toros"

Valoració:3menosmas
Per Prudenci, fa mes de 2 anys

Què esperàveu? Us ve de nou?

Valoració:5menosmas
Per pep bestard, fa mes de 2 anys

fa devers pocs dias en Toni Gomila va actuar a LLado un poble del Alt Enporda, amb les localitats exaurides, y un gran exit.
força el teatre catala .

Valoració:6menosmas
Per Lisa, fa mes de 2 anys

les manifestacions artístiques d'Inca, desgraciadament són prou conegudes... toros, i militars ensenyant als nens les armes de guerra... de que us estranya que el teatre s'inauguri en castellà... es el que té, tenir un govern sucursalista del estat espanyol...

Valoració:5menosmas
Per català de pro, fa mes de 2 anys

És per això mateix que els que parlem català i l´estimem el vulguem propagar i estendre per tots els àmbits de la nostra vida social. Ens cal parlar-lo, avui, més que mai a tothom.
Visca el català, i visca els Països Catalans!

Valoració:10menosmas
Per 56, fa mes de 2 anys

I en Caballero que diu d'això? I els de MES? I el del Pi? Que se suposa que defensen la llengua i cogovernen Inca.

Valoració:23menosmas
Per Efectivament, fa mes de 2 anys

Efectivament, tal com diu l'OCB, el català està més que mai en retrocés, o sigui més en retrcés que en temps del PP.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente