cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 25°
25°

'Els angles del vent' de Max Codinach és el poemari guanyador del Certamen Art Jove Salvador Iborra de poesia 2021

'Els angles del vent' de Max Codinach és el poemari guanyador del Certamen Art Jove Salvador Iborra de poesia 2021. Es tracta de la quarta edició del premi, convocat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. Viena Edicions publicarà el poemari durant el 2022.

Els finalistes de la quarta edició assisteixen aquest cap de setmana, 13 i 14 de novembre, a una trobada a Mallorca, durant la qual s'ha fet el lliurament del premi i s'ha donat a conèixer el guanyador del certamen. L'acte s'ha celebrat aquest dissabte a Casa Planas de Palma amb un concert dels joves poetes amb Jansky, en el qual han interpretat els poemes que van musicar amb electrònica durant els tallers de formació del premi.

El jurat, presidit per la vocal de l'AELC Laia Martínez, es va reunir el passat 6 de setembre. Format per Lluís Calvo, Isabel Ortega, Pau Vadell i Enric Viladot, i Marta Vilardell i Natàlia Rabassa (amb veu però sense vot), va considerar que 'Els angles del vent' era mereixedor del primer premi «per la seva força expressiva i l'escriptura ben treballada, tot confegint una obra que combina sàviament la sintaxi complexa i sofisticada, la voluntat de construcció literària i la dicció popular».

El Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, en homenatge al jove poeta valencià assassinat el 2011, està convocat per les tres institucions. El premi vol esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana i ser una eina de professionalització; per aquest motiu, a més a més de l'aportació econòmica (2.000 euros), el poemari guanyador es publicarà a Viena Edicions.

Un altre dels objectius del premi, tal com han indicat des de l'entitat, és el d'articular un espai de formació que faciliti dinàmiques de coneixement, d'interrelació i de debat entre els finalistes i amb altres escriptors. En aquest sentit, els 11 finalistes van assistir a una formació a l'alberg de Xanascat de Vic del 8 a l'11 d'octubre. Les jornades van incloure, entre d'altres, una trobada sobre orientació professional amb Sebastià Portell (secretari de l'AELC), un taller de correcció amb Maria Callís Cabrera, un de recitació amb Josep Pedrals, un taller de creació i vídeo amb Maria Sevilla i Laia Carbonell, un altre de poesia i música electrònica amb Jansky, i un club de lectura amb Marta Vilardell. Com a cloenda de la formació, es va celebrar una trobada i un dinar amb els finalistes d'altres edicions d'aquest certamen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.