nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
11°

La 6a edició de Fira B! comptarà amb 34 concerts i 18 actuacions escèniques

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, i el director gerent de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), Mateu Malondra, han presentat aquest dilluns el calendari i cartell de la 6a edició del mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears Fira B!.

Fira B! se celebrarà entre l’11 i el 14 de novembre a Palma amb l’objectiu de donar a conèixer i promocionar les darreres i més representatives creacions dels artistes de les Balears. Aquesta 6a edició comptarà amb 34 concerts i 18 actuacions d’arts escèniques. Entre aquestes actuacions destaquen les de Janksy, com a concert inaugural, i la cloenda a càrrec d’Hermanas Picohueso, que presentaran “P-Acte Idiota”, un espectacle fet amb la col·laboració de Fira de Tàrrega. També destaquen les representacions de “Bravura”, beneficiària de la convocatòria de creació de 2020, o de “Fils de Vida”, de la companyia Iguana Teatre, que enguany compleix 35 anys.

El conseller Miquel Company ha destacat que al programa de Fira B! hi hagi representació de totes les Illes. Per la seva banda, el director de l’IEB, Mateu Malondra, ha destacat la importància de poder continuar «donant visibilitat als autors dins el territori i fidelitzar marca».

Enguany el programa d’arts escèniques compta amb propostes de teatre de text, dansa, nous llenguatges, teatre físic, performance, circ i carrer.

Respecte a la programació musical, Fira B! diferencia cinc escenaris en funció dels diferents estils: pop/rock/indie, jazz, electrònica, clàssica, músiques del món i contemporània. El dijous 11 de novembre, la música concentra bona part de la programació amb continguts de folk i música tradicional al Teatre Xesc Forteza i dos escenaris al museu d’art contemporani Es Baluard, en els quals hi haurà propostes de pop Rock, música electrònica i altres actuacions íntimes. El Divendres 12 de novembre, el jazz serà el protagonista i el dissabte 13 de novembre es dedicarà a la música clàssica i contemporània.

Fira B! és també un espai de trobada per a professionals per tal de fomentar la promoció exterior dels artistes de les Illes Balears. Així, en el marc de la fira se celebren les Jornades Professionals Fira B! que són una bona manera de donar l'oportunitat a tota la comunitat artística de les Illes de poder presentar els seus projectes als programadors i professionals locals i forans, així com d'establir sinergies i col·laboracions amb altres artistes.

Tendrà lloc a Palma i la seva programació es durà a terme a espais i escenaris emblemàtics de la ciutat com el Teatre Xesc Forteza, el Teatre Catalina Valls, el Teatre Mar i Terra, el Teatre Principal, Es Baluard i la Plaça Major.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.