algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Can Sales celebra el Dia de les Dones Escriptores amb el lema 'Llegir les edats de la vida'

189661

La biblioteca pública Can Sales, a Palma, celebra aquest dilluns una lectura organitzada amb motiu del Dia de les Dones Escriptores, que enguany arriba a la VI edició sota el lema 'Llegir les edats de la vida'.

L'acte comença a les 18.30 hores i consisteix en la lectura de breus fragments de textos escrits en català, castellà, eusquera i gallec per autores que parlen sobre els llibres, les lectures al llarg de la vida de la dona i sobre biblioteques on podem trobar mil històries viscudes i per viure. Els textos d'enguany expliquen l'acompanyament al llarg de la vida que els llibres ens donen.

Les autores seleccionades enguany són Josefina Aldecoa, Santa Teresa de Jesús, María Moliner, Carmen Conde, Rosa Montero, Gabriela Mistral, Miren Agur, Susana Rafart, Inma Chacón, Elena Poniatowska, Iris Zavala, Ida Vitale, Emilia Pardo Bazán, Fanny Rubio, Carmen Laforet i Alfonsa de la Torre.

Llegiran fragments d'obres les escriptores Lluvia Beltrán i Mercè Homar; l'escriptor Miquel Àngel Lladó i la directora general de Cultura, Catalina Solivellas.

L'acte finalitzarà amb l'actuació del cantautor Pere J. Costa.

El Dia de les Dones Escriptores és una commemoració que promou la Biblioteca Nacional Española juntament amb la Federación Española de mujeres directivas, ejecutivas, profesionales y empresarias FEDEPE i la Asociación clásicas y modernas. Asociación para la igualdad de género en la cultura des de l'any 2016.

Cada any aquesta celebració es duu a terme el dilluns més proper a la festivitat de Santa Teresa de Jesús (15 d'octubre) i el que pretén és reivindicar la tasca i el llegat de les dones escriptores al llarg de la història amb lectura de fragments representatius de les seves obres.

Per a cada edició es designa una comissària que selecciona el tema a partir del qual es realitza una selecció de textos d'escriptores espanyoles i hispanoamericanes de prestigi cultural i social. La comissària d'aquesta VI edició és Marifé Santiago Bolaños.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.