cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 7.68°

La Simfònica estrena 'La Festa' d'Antoni Parera Fons en el primer concert del cicle de l'Auditòrium de Palma

188919

L'Orquestra Simfònica Illes Balears inicia dijous, a les 20 hores, el cicle d'abonament Auditòrium de Palma amb l'estrena de 'La Festa' del compositor mallorquí Antoni Parera Fons. L'obra fa referència a la música tradicional balear, recognoscible per les bases rítmiques i girs melòdics, i descriu l'espera, just abans de l'esclafit de la festa.

Amb aquesta estrena, la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears i la Direcció General de Cultura compleixen amb l'objectiu de «fer sonar el patrimoni de les Illes Balears i donar veu a la nova creació».

Antoni Parera Fons, Premi Nacional de Música 2016 del Ministeri de Cultura, és un dels productors discogràfics més considerats de l'Estat. Ha produït centenars d'enregistraments, amb un gran nombre d'intèrprets, orquestres i directors, entre els quals destaquen produccions realitzades per a Josep Carreras, Jaume Aragall, Joan Pons, María Dolores Pradera, Antoni Ros Marbà, Josep Pons i Víctor Pablo Pérez, entre d'altres.

La primera part es completa amb el 'Concierto de Aranjuez' de Joaquín Rodrigo, un dels concerts més importants i famosos per a guitarra i de la música espanyola. Per a aquesta obra, l'Orquestra comptarà amb el guitarrista Rafael Aguirre. El guitarrista malagueny, que ja actuà amb la Simfònica en 2019, és un músic virtuós de renom internacional que ha actuat en 37 països.

El programa d'aquest primer concert del cicle de l'Auditorium de Palma es completarà amb l'impressionisme de Debussy amb l'obra 'Images'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.