algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

L'Estat espanyol desempara el català en la nova llei d'audiovisuals

188593

El Govern espanyol no ha inclòs en el text del nou projecte de llei de comunicació audiovisual la protecció del català a través de quotes específiques en les plataformes de vídeo a demanda. Segons el que ha avançat El Periódico, la norma després d’haver passat una segona fase d’audiència pública no recull les peticions de la Generalitat de Catalunya i el sector audiovisual català. El text de l’avantprojecte estableix que «com a mínim el cinquanta per cent de la quota prevista» per obres europees -un 30% del total- s’ha de reservar a «obres en la llengua oficial de l’estat espanyol o en alguna de les llengües oficials» dels territoris de l’Estat. El text no indica un percentatge específic per al català.

En el text, pel que fa als serveis de comunicació audiovisual televisius lineals, es reserva el 51% del temps d’emissió a obres europees i dins d’aquest percentatge almenys un 50% a obres en castellà o una llengua cooficial, sense especificar-ne el repartiment entre elles. El ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va reclamar que el 50% de la quota d’obres en llengües de l’estat espanyol es destinessin a obres en català, basc o gallec atesa la situació de precarietat d’aquestes llengües en l’àmbit audiovisual o, com a mínim un percentatge que correspongui al seu pes poblacional. El text tampoc recull una altra petició del CAC que demanava que un 10% dels ingressos dels prestadors de servei de comunicació audiovisual amb més de 50 milions d’euros d’ingressos es destinessin a finançament d’obres europees i una part es destinés a les llengües cooficials. La norma només fixa que sigui un 5% sense fer esment al català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Guim, fa mes de 2 anys

L'Estat Espanyol, sigui una república o una monarquia, porta un ADN etnocida.

Valoració:4menosmas
Per de Ñ, res de bo en ve, fa mes de 2 anys

La repressió espaÑola mai s´ha aturat, tampoc avui dia, encara que siga `a soto voce´. És per això que a Ñ no li devem agraïr res.

Valoració:7menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

Estem en un estat que ens va encontra en tot: en la llengua (no volen que el català sigui oficial a la UE, no volen el català en la llei d´audiovisuals, etc), en el finançament (els països catalans som els pitjors finançats i els més expoliats) i ens diuen "a por ellos" quan volem votar si volem continuar amb ells. No sé, què més ha de passar perquè la gent es convenci que a españa no hi volem estar?.

Valoració:7menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 2 anys

Colonialisme castellà: lingüicida, etnocida...Què podem esperar de gent així?

Valoració:7menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

Ho tenim fotut ... una llengua minoritzada dins un estat que li és enemic té mal de fer sobreviure ... i sa independència de les illes Balears, de moment, sembla una utopia ... però no hi veig altre camí ... s'estat espanyol és un estat essencialment anticatalà que vol fer desaparèixer sa nostra llengua des mapa (aquella mica que amollaren el 78 perque no els quedava més remei ho estan tornant a estrènyer ara que poden) ... per tant crec que hem de fer cas des versos d'en Marianvillangómez: "Voler l'impossible ens cal, i no que mori el desig" ... INDEPENDÈNCIA

Valoració:7menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

Erre que erre con la tonteria panca renegatus...

Valoració:-5menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981



Per anar bé necessitaríem un sol president [...] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president. Un president per al País Català. El President [...] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral.



http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/bonet-blai/paraula.htm

Valoració:6menosmas
Per un veí, fa mes de 2 anys

És de mala comprensió: Això demostra el poc que pinten ERC, MÉS, i Compromís. Les baixades de calçons son constants.

Valoració:6menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

Volen fer desaparèixer el Català com sigui. Carregant-se tot el que tenen devora, han arribat a. que la seva llengua sigui la tercera més parlada del món. Però només és la llengua de gent ordinària més parlada.
Ser famós no significa tenir bona fama.

Valoració:7menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

Però que esperau de l'estat espanyol, mos compixen en tot lo que els va bé o els interessa, som els seus wanaminos, i no ens donen l'àtigo per llàstima.
Me voleu dir em be qué mos escolten o pensen en nosaltres, mos fan se massa i és cuarot.
S'en duen lo que volen i mos deixan ses engrunes, Ñ i la seva justicia, vénen aquí tot prepotents i ens atropellan fins i tot en la nostra llengua, mos fan envits a la cara i s'en riven, lleis, presuposts, plans de inversions i volen que siguem espanyols, sabeu que vos dic !que els bombin !
Si no partim, no serem mai lliures a ca'nostra.
Fora el mal "gobierno " dels ñordoñols.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente