algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
22°

Arriba el Palma LGTBI International Choral Festival 2021

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, el director de Promoció i Difusió Cultural, Marcos Augusto, el director artístic del Palma LGTBI International Choral Festival 2021, Joan Laínez, i el president del Mallorca Gai Men's Chorus, Jaume Font, han presentat aquest dijous al pati de Can Balaguer la primera edició d'aquest Festival.

Del 21 al 23 d'octubre, el Teatre Municipal Xesc Forteza, la plaça Major de Palma i el Trui Teatre acolliran tres concerts i una cantada en què participaran set corals LGTBI d'arreu de l'Estat i d'Europa. «El fet que Palma aculli la primera edició d'aquest Festival després de la difícil situació sanitària que hem patit, ens fa especial il·lusió per diversos motius. En primer lloc perquè volem que Palma sigui una ciutat oberta i inclusiva. I en segon lloc perquè ho feim a través de la música i la cultura, el millor mitjà per a fer arribar el missatge integrador que volem donar», ha dit Noguera.

Aquesta és la tercera edició del Festival, però per primera vegada se centralitza a Palma. El festival arranca el dijous 21 d'octubre amb un concert al Teatre Xesc Forteza. El divendres, el mateix espai n'acollirà un altre, en què participaran els cors restants. El dissabte, la plaça Major de Palma serà l'escenari d'una cantada protagonitzada per les set corals que seran presents al Palma LGTBI International Choral Festival 2021. Dues són de Madrid (Voces LGTBI Madrid i Choir+); dues de Barcelona (Barcelona Rainbows Singers –que va ser la primera coral LGTBI de l'Estat– i Barcelona Gay Men's Chorus), una de França (Equinox); una de Polònia (Krakofonia) i l'European Queer Choir, format per cantaires de diferents països europeus. A més de la coral amfitriona: el Mallorca Gay Men's Chorus. El seu president, Jaume Font, ha dit emocionat que «cantant és possible construir un món on tothom es pugui expressar i manifestar; un món on càpiguen totes les sensibilitats».

La cloenda tendrà lloc el dissabte horabaixa al Trui Teatre, un concert en què participaran totes les corals. El director artístic, Joan Laínez, ha revelat una sorpresa final: «Volem tancar aquests dies meravellosos fent partícip el públic. Per això acabarem cantant tots plegats, totes set corals i el públic que ens acompanyarà a platea, la cançó In the name of Love, del grup U2».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris