algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

La Fundació Miró de Barcelona rep 59 obres de la col·lecció de la família de l'artista

La Fundació Joan Miró de Barcelona rebrà 59 obres en un nou dipòsit de la col·lecció de la família Miró, compost per 54 de l'artista barceloní i cinc d'Alexander Calder, que formaran part d'una exposició en el museu durant primavera de 2022 i posteriorment s'incorporaran a la col·lecció permanent.

Segons ha explicat aquest dijous la presidenta de la patronal de la Fundació Miró, Sara Puig, el nou dipòsit està format per 54 obres de Miró -44 pintures, nou dibuixos i una ceràmica- i cinc de Calder -una pintura i quatre escultures-.

Puig ha dit que és «un honor» rebre aquestes obres de la col·lecció de la família Miró i que evidencia el seu compromís i lleialtat amb la fundació de Barcelona i que permetrà aprofundir en l'obra de l'artista.

La presidenta ha agraït la generositat que «es traspassa de generació en generació» en la família, i ha reivindicat que Miró és un dels grans mecenes de Barcelona.

Les obres que conformen el dipòsit són d'entre 1910 i 1976, sent la més antiga un pastís de l'artista realitzat quan tenia 17 anys i que també inclou dibuixos de 1937, 1938, 1942 i 1943, i permeten aprofundir en el primitivisme i el treball de Miró en sèries.

Les peces que conformen el dipòsit a la Fundació Miró de Barcelona es trobaven abans en la Fundació Mapfre de Madrid de manera permanent, i ara arriben a la capital catalana després de la fi del conveni.

Sara Puig ha assenyalat que el dipòsit reforça el discurs de la col·lecció de la fundació -només quatre d'elles s'havien vist en la Fundació Miró- i permet que també les peces puguin ser prestades a altres museus i exposicions, la qual cosa suposa «una bona notícia en l'àmbit econòmic» perquè permet uns ingressos.

Actualment, la Fundació Miró conserva una col·lecció d'obra de l'artista de 217 pintures, 178 escultures, dos objectes, quatre ceràmiques, 9 tèxtils, uns 8.000 esbossos preparatoris de pràcticament totes les seves obres i l'obra gràfica i litogràfica gairebé completa, així com la biblioteca personal de l'artista.

En la reunió del patronat de la Fundació Miró, d'aquest dimecres, es va aprovar la incorporació de l'artista Ignasi Aballí com a nou integrant, de qui Puig ha dit que està «molt entusiasmat» per la seva vinculació al museu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.