algo de nubes
  • Màx: 15.46°
  • Mín: 11.41°
15°

Calvià recupera les Festes del rei En Jaume amb activitats presencials

187535

Calvià recupera aquest 2021 les Festes del rei En Jaume amb activitats presencials, amb públic restringit, iniciant així la desescalada d'aquestes festes que commemoren cada any el desembarcament de les tropes de Jaume I a Santa Ponça.

Després del parèntesi de l'any passat, l'acte institucional de la Creu del desembarcament se celebrarà de manera presencial i amb aforament restringit. Serà el dijous 2 de setembre, amb el discurs del batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el pregó que enguany anirà a càrrec de l'escultor, fotògraf, músic i actor teatral Gaspar Servera. Servera és membre del col·lectiu Ou Verd. Des de les seves diverses facetes artístiques té una àmplia i llarga relació amb el municipi de Calvià, així com amb les Festes del rei En Jaume com a membre actiu d'una de les Colles.

L'any passat, malgrat no es va fer l'acte institucional, sí que es va voler fer un reconeixement al col·lectiu sanitari i, a través d'ell, a totes les persones, professionals i sectors d'activitats que han tengut, i continuen tenint, cura de tots nosaltres durant la pandèmia, proposant el pregó, que es va dur a terme de forma virtual, al doctor José Ignacio Ramírez Manent, director mèdic de la zona de salut de Calvià.

A l'acte de la Creu hi haurà representació de les Colles de moros i cristians, ànimes de la festa, que enguany tampoc no podran dur a terme les desfilades ni el muntatge dels campaments.

Esdeveniments culturals

També, enguany, es recuperen alguns esdeveniments culturals de les Festes, encara que es duran a terme només els que es poden celebrar de forma controlada i amb les restriccions que marca la normativa Covid.

Els actes culturals arrancaran el dia 1 de setembre amb el lliurament dels Premis rei En Jaume 2021 de Còmic, Fotografia i Teatre, als jardins de l'Ajuntament. La convocatòria dels Premis no es va interrompre l'any passat en què, a més, es varen incorporar les categories de Teatre i Còmic. Les obres premiades s'exposaran, a partir del dia 2 i fins al 30 de setembre, a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de Calvià.

El divendres 3 de setembre hi haurà Ball de bot amb el grup Roada, i posteriorment la projecció de La joia en el sí de la mar. Es tracta d'una adaptació que Bartomeu Ignasi Oliver va realitzar del Llibre dels feits de Jaume I, i de la Crònica de Bernat Desclot, que fou representada durant les Festes del rei En Jaume el setembre de l'any 2000, per un grup d'artistes aficionats de Calvià, amb música en directe interpretada per la Banda Municipal de Calvià i cantada i comentada per tres joglaresses, que abans de cada escena n'explicaven el contingut. A La joia en el sí de la mar s'hi narra el desembarcament del rei En Jaume, i des de l'any 2000 ja no s'ha representat més, convertint-se en un poema simfònic interpretat per la Banda de música acompanyada per un narrador i una soprano. L'endemà, hi haurà el concert Rock in family amb La Movida Band, que interpretaran temes dels vuitanta, i amb Xavi Canyelles com a mestre de cerimònies.

Els esdeveniments culturals clouran el diumenge 5 de setembre amb la Trobada de Gegants i la representació de teatre infantil Mediterrània, dirigida per Ricard Reguant. El retrobament geganter començarà a les 19h, amb la presència de gegants i gegantes d'altres pobles de Mallorca i amb els amfitrions calvianers Fàtima, Abú Yahyà, la reina Violant i el rei En Jaume.

Tots els actes culturals, excepte el lliurament dels Premis, tendran lloc al Poliesportiu de Santa Ponça. És imprescindible reservar per a totes les activitats ja que l'aforament serà restringit.

Activitats esportives

L'esport també tendrà el seu protagonisme a les Festes del rei En Jaume de 2021, amb la XXV Prova de piragüisme Volta a les Illes Malgrats, del 28 d'agost.

El dissabte següent tendrà lloc la marxa nòrdica i la travessia de natació a la badia de Santa Ponça.

Per aquestes activitats és necessària la inscripció prèvia.

Finalment, del 9 a l'11 de setembre se celebrarà la XXXV Regata del rei En Jaume que commemora la travessia que varen fer les naus de Jaume I des de Salou fins a Santa Ponça.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.