nubes dispersas
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.98°
11°

Beatriz Polo i Catalina Julve, guardonades en el VII Certamen d'Arts Plàstiques Ciutat de Felanitx

L'artista Beatriz Polo ha guanyat el primer premi del VII Certamen d'Arts Plàstiques Ciutat de Felanitx, dotat amb 4.500 euros, i Catalina Julve el segon guardó, dotat amb 2.000 euros.

En una nota de premsa, l'Ajuntament de Felanitx ha explicat aquest dilluns que es varen presentar 54 obres de diferents disciplines. D'aquestes, 12 han estat seleccionades, entre les quals les guanyadores, i poden visitar-se en l'exposició col·lectiva del Centre Cultural.

L'obra de Polo es titula 'A Laia. Àlbum per a una filla no nascuda'. És un projecte fotogràfic que reflexiona i reivindica el temps de dol que les dones i les seves parelles necessiten per a refer-se quan han viscut una pèrdua per avortament, de manera natural o que de manera voluntària han decidit interrompre l'embaràs.

Per la seva part, l'obra de Julve és 'Alfabetització de la primera brigada mixta'. La peça, composta de 14 papers dibuixats en carbonet, forma part del projecte 'polígon trist Parcel·la Fosca' en el qual es posa la mirada en el context històric de la Guerra del 1936-39 a partir de la recerca i la interpretació dels arxius fotogràfics.

Segons l'Ajuntament, la votació va ser molt ajustada, però els membres del jurat van considerar que l'obra de Polo «constituïa una imatge impactant feta amb una tècnica precisa que ofereix múltiples lectures». «És un tema d'actualitat que afecta moltes famílies i dones", ha indicat.

D'altra banda, l'obra de Julve ha estat considerada «molt potent, que tracta un tema que no és actual, però sí que ho són les conseqüències que va tenir».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.